""

 

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa gazdagsággal és szépséggel varázsolja el az idelátogatókat.

 

A városlátogatás egyik legegzotikusabb úti célja Abu Dhabi, ahol a régi idők keverednek a modern korral, a szépség pedig jól megfér a fényűző gazdagsággal. Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában ne keressünk ódon épületeket, hiszen kevés a 30 évnél idősebb nevezetesség.

Abu Dhabi-Egyesult Arab Emiratusok-1.jpg

Az egzotikus Abu Dhabi

A különleges hangulatú Abu Dhabi közepén az új banknegyedet találhatjuk. Ugyancsak érdemes megtekinteni a bazárt, de szakítsunk idők a Marina Mall és a Ferrariworld felkeresésére is.

A városlátogatás programjából semmiféleképpen se hagyjuk ki a Nagy Mecset megtekintését. Az építészeti csodát aprólékos munkával díszítették, de nemcsak ezért kihagyhatatlan látvány, hanem azért is, mert hatalmas szőnyegek és rengeteg Swarovski kristály nézhető meg itt.

A világ legnagyobb mecsetét vezetett túrákon, és egyénileg is felfedezhetjük, akár nőként is, hiszen a Nagy Mecset nem zárja ki a hölgyeket, akik hagyományos fekete abaya-ba öltözhetnek. A mecset pénteken nem fogad turistákat, fényképezni pedig csak akkor szabad, ha nincs ima idő.

Abu Dhabi másik legfontosabb nevezetessége az Emirates Palace. A szálloda- és konferenciaközpont szintén építészeti remekmű. Ha itt járunk, akkor ne hagyjuk ki az aranyreszelékkel díszített cappuccinot, és a mellé felszolgált datolyát.

Az Emiratus Palace egyetlen hátránya az, hogy itt egyáltalán nem örülnek a helyiek, ha a turisták fényképeznek, belépéskor pedig szigorúan ellenőrzik a látogatókat, akiket felvilágosítanak arról, hogy milyen szabályokat kell betartaniuk.

Ha sétálni szeretnénk, akkor a Corniche a mi helyünk, hiszen a csodálatos területen több kávézó várja, hogy helyet foglaljunk, és egy ital mellett gyönyörködjünk Abu Dhabi lenyűgöző szépségeiben.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!