""

Az aktív és a passzív üdülésnek is kedvez az egykori kalózerőd.

 

A római kor óta létezik Alanya, az egykori kalózerőd, ami napjainkban a török nyaralás egyik legkedveltebb úti célja, hiszen Alanya egyaránt kedvez azoknak, akik csak pihenni vágynak a családdal, barátokkal, szerelmükkel, vagy a várost járnák, és szórakoznának.

Alanya környezete mesébe illő. Ha a legszebb pillantást szeretnénk vetni a településre, akkor a szeldzsuk kikötőjéből nyílik a legcsodálatosabb kilátás a városra és a Taurus hegységre. Ha kirándulni indulunk, akkor a Vörös Torony, a kikötő, Sapadere-kanyon, Dimcay-vízesések, Dim, Damlatas ne maradjon ki a programunkból.

 

Alanya.jpg

Alanya, a török nyaralás sztárja

 

A Water Planet, Water Park, Delfinárium családi nyaralás esetén kötelező program, de a török nyaralás nem lehet teljes a bazározás, hajókirándulás, búvárkodás nélkül. Alanyában ezekre is bőven van lehetőségünk, ahogy arra is, hogy számos boltot, köztük selyemüzletek is, felkeressünk.

Mivel számtalan fakultatív program közül választhatunk Alanyában, ezért érdemes utánajárnunk, hogy az utazási irodák melyeket ajánlják. Amennyiben inkább csak élveznénk a napfényt, és a szállodák minden igényt kielégítő szolgáltatásait, akkor fontos, hogy vigyünk magunkkal strandszandált, mert kavicsos tengerpart vár minket. Ez alól csak a legszebb strand, a Cleoparta Beach kivétel, mert ott homokos tengerpart található.

Az esti szórakozásról a számos szórakozóhely gondoskodik, tehát a fiataloknak sem kell aggódniuk, hogy nem lesz mivel tölteniük a nyaralás napjait. Ha Alanya mellett döntünk, akkor a repülőút után több órás transzferre kell készülnünk. Ennek hossza függ attól, hogy milyen messzire szól a szállásfoglalás.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!