""

 

Gyalog is végigjárhatjuk Amszterdam legjobb részeit.

 

Ha a holland nyaralás programjába városlátogatás szerepel, akkor keresve sem találhatnánk jobb helyett Amszterdamnál, ahol végtelen nyugalomban, gyalog és kerékpárral is bejárhatjuk a város legszebb helyeit.

Amszterdamban segítőkész emberekkel, kiváló kerékpáros kultúrával találkozhatunk, beülhetünk a kellemes hangulatú bárokba, éttermekbe, ünnepekkor koncerteken szórakozhatunk.

Még mielőtt elintéznénk a repülőjegy és szállás foglalást, nem árt utána néznünk a látnivalóknak, hiszen Amszterdam rengeteg nevezetességgel várja a turistákat, nekünk pedig csak ki kell választanunk az érdeklődésünknek leginkább megfelelőeket.

Amszterdam.jpg

Amszterdam, a végtelen nyugalom városa

A városban elsősorban az olyan múzeumok, mint a RijkmuseumMadame Tussaud viaszmúzeum, a Van Gogh múzeum,  valamint a Hasis és Marihuána múzeum kelti fel a nyaralók figyelmét.

Amszterdam főtere, a Dam a fáradt turisták, utcai előadóművészek kedvenc területe. A tér nevezetességei közé tartózik a Királyi Palota, a Nieuwe Kerk és a 22 méter magas szobor, amelyet a II. Világháború elesetteinek emlékére állítottak.

A város másik leghíresebb tere a Leidseplein, ahol az éjszakai élet központját találhatjuk meg. A Rembrandt tér szintén a bárok, szállodák, éttermek helyszíne, ahol Rembrandt szobra is megtekinthető.

Hollandia leghíresebb parkja, a Vondelpark, Amszterdam déli részén helyezkedik el. A városban Rembrandt házát is megtekinthetjük. A Rembrandt Huis 1639 és 1659 között adott otthont a híres festőnek, míg napjainkban múzeumként mutatja be a művész életét.

Amszterdam több piaccal is a rendelkezésünkre áll. Az Albert Cuyp Európa egyik leghíresebb piaca, míg a Waterlooplein markt kifejezetten a turistáknak szól a szuvenír kínálattal, a Bloemenmarkt pedig virágokat, virágmagokat ajánl a figyelmünkbe.

Amszterdamban járva a hajókirándulás is kihagyhatatlan program. A csatornákon sikló hajók a város nyugodtabb, érdekesebb oldalát mutatják meg. Amszterdam négy fő csatornája a Prinsengracht, Herengracht, Keizersgracht és a Singel.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!