""

 

Athén mediterrán nyaralás, városlátogatás, de családi nyaralás esetén is tökéletes úti cél.

 

A görög nyaralás egyik legemlékezetesebb helyszíne Athén, ahova egyszer minden turistának kötelező eljutnia, hiszen az ókori város történelemben, kultúrában gazdag tájait mindenképpen látnunk kell.

Athén egyfajta különleges keveréke a keletnek és a nyugatnak. Ha például az utcákon sétálunk, akkor olyan árusokkal találkozhatunk, akikről rögtön a török bazár jut az eszünkbe.

acropolis-12044_1280.jpg

Athén, kelet és nyugat különleges keveréke

A görög főváros első látványossága, ami magára vonzza a tekintetünket, az Akropolisz. A természetes dombon található, ókori épület a város szakrális központja.

Az európai civilizáció hajnalára emlékeztető szent hely ad otthont Athén védőistenének, Pallasz Athénének.

A város fölé magasodik a romos Panthenón, ami a történelemben pazar színekkel, arany díszítésekkel, márvány szobrokkal várta a látogatókat. Athén kiváló abban, hogy megmutassa a turistáknak a történelmet, de emellett a remek mediterrán hangulatról, finom ételekről, pezsgő éjszakai életről sem feledkezik meg.

Ha városlátogatás helyett inkább lazítani szeretnénk, akkor a homokos tengerpart ideális hely a pihenésre. Ám, amennyiben a minden igényt kielégítő szállodák, vízi sportok, napozás mellett szórakozásra is vágyunk, akkor a Plaka szórakozónegyed gondoskodik a jó hangulatról. A kirándulásra a Syntagma tér, a nemzeti kert, a Lycabettus hegy a legalkalmasabb.

Amennyiben múzeumba mennénk, akkor az új Akropolisz múzeum és a régészeti múzeum kihagyhatatlan, míg a történelmi épületek közül ne hagyjuk ki az Olümpiai Zeusz-templom, az Erechtheum és a régi agora megtekintését.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!