""

 

Ausztria kincsei

 

Télen síparadicsom, nyáron az aktív és a passzív nyaralás tökéletes állomása a szomszédos ország.

Nem kell repülőjegy foglalással bíbelődnünk, ha egy történelmileg, kulturálisan gazdag, gyönyörű tájakkal megáldott országban szeretnénk eltölteni a nyaralásunkat, hiszen a szomszédos Ausztria olyan közel van, hogy elég beülnünk az autóba, vagy felszállnunk egy vonatra, buszra, és néhány óra alatt kint lehetünk.

Ausztria biztos, hogy minden igényt kielégít. Télen a síelőket várják a sípályák. Ha pár napos városlátogatás a tervünk, akkor Bécs a mi helyünk. Ha természetjárással töltenénk az időt, akkor Ausztria mesés tájaiban nem fogunk csalódni, de akkor sem kell lemondanunk az országról, ha nyugodt, pihentető nyaralásra vágyunk.

 

Ausztria csodálatos kastélyokkal büszkélkedhet. Ezek közül az egyik legszebb a Festungsberg-hegy tetején található Hohensalzburg vára, ami Európa egyik legnagyobb, és legjobban megőrzött középkori vára.

Hofburg Császári Palota régen a Habsburgok téli rezidenciájaként működött, majd a Német-római Birodalom királyai és uralkodói éltek itt. Ausztria harmadik leglenyűgözőbb vára a Schönbrunni Palota.

A Bécsben található palota 1696 és 1712 között épült. Ha úgy döntünk, hogy felfedezzük Mária Terézia egykori nyári rezidenciáját, akkor fordítsunk erre sok időt, mert a palota nagyon sok érdekességet tartogat. A Titkos Kert például a világ legrégibb állatkertje.

Ha elutazunk Ausztriába, akkor a Duna vízén, egy magas sziklán található Melki apátságot is érdemes megtekintenünk. A barokk stílusban épült, bencés kolostor egyike a világ leghíresebb apátságainak.

Amennyiben épületek helyett a természetet járnánk, akkor vegyük az irányt az Alpok hegyei között megbújó Innsbruck irányába. A városban egyrészről felfedezhetjük az érintetlen tájat, míg másrészről bejárhatjuk a modern városközpontot.

Becs-1.jpg

Ha erre járunk, akkor Altstadt is megérdemli az időnket. A városlátogatás során középkori emlékekkel, érdekes építészeti különlegességekkel találkozhatunk, és több üzletbe is betérhetünk.

Ausztria egyik legérdekesebb helye, a só termelésről híressé vált, barokk falu Hallstatt, ami Salzkammergut régióban található. Itt a Hörnerwerk-barlang a legfontosabb látnivaló.

Ha Tirol felé vesszük az irányt, akkor Seefeld télen és nyáron is megér egy kirándulást, hiszen télen síparadicsom, míg nyáron gyönyörű természetvédelmi terület. A téli sportok másik közkedvelt helyszíne St. Anton am Arlberg. A tiroli faluban található síterep igazi kihívás a síelőknek, ám nyáron a hegymászók lepik el a területet.

Ausztria karácsonykor is hangulatos helyszín, hiszen a bécsi karácsonyi vásár azoknak is meghozza a kedvét az ünnephez, akik nem rajonganak érte. Ha szeretnénk halmozni az élvezeteket, akkor jó ötlet, ha a karácsonyi vásárral összekötjük a bécsi városlátogatás programját.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!