""

 

Fakultatív programok széles kínálatából válogathatunk, ha Ayia Napa területére foglalunk szállást.

 

A közhiedelem szerint Ayia Napa csak a buliról szól, tehát az a turista, aki ebben a reményben érkezik ide, az nagyon gyorsan rá fog jönni, hogy Ayia Napa több, mint homokos tengerpart, és élénk éjszakai élet.

Ciprus egyik legszebb tája igenis bővelkedik látnivalóban, emiatt indulás előtt jobban járunk, ha válogatunk az utazási irodák fakultatív programjai széles választékából. Ha úgy döntünk, hogy befizetünk egy Ayia Napa útra, akkor érdemes hajókirándulásra indulnunk.

A hajókirándulás alkalmával megnézhetjük például Észak-Ciprus kihalt, üres területeit, ami elég kísérteties élmény, de ennél sokkal szebb környezet is a szemünk elé tárulhat, miközben a tenger ringatja a hajót.

Ayia Napa akkor sem fog cserbenhagyni, ha hajózás helyett inkább túrázni szeretnénk, de felfedezhetjük a tengeri barlangokat is. A búvárkodás, horgászat, madárles, kerékpározás, vízi sportok és a sziklaugrás is megvalósítható terv a területen.

 

 

Ayia Napa több, mint egy partiváros

 

A strandolóknak Konnos Bay Beach kínál kiváló lehetőséget a pihenésre. Ha a természetjárás mellett történelmi épületeket is megtekintenénk, akkor ajánlott a 400 éves Ayia Napa kolostor felkeresése.

Ayia Napakeleti részén a Macronissos sírok tekinthetők meg. A római időkből származó sírkamrákat sziklákba vésték. A halottakat olyan agyag szarkofágokba temették el, amelyek közül egyet megnézhetünk az Ayia Napa központjában található Thalassa Múzeumban.

Ayia Napaakkor is ideális választás, ha családi nyaralás miatt érkezünk Ciprusra. Az Ocean Aquarium élővilága biztos, hogy minden gyermek és felnőtt tetszését elnyeri. A több, mint 400 halfajta mellett cápák, ráják és pingvinek várják a látogatókat. A trópusi kert 12.500 négyzetméterét pedig nyugodtan bejárhatjuk.

Ugyancsak kiváló szórakozás lehet az egész családnak a Tomaritis-Pierides tengerészeti múzeum, amely a tengeri életet mutatja be. Ha egy megnyugtató sétára vágyunk, akkor a szoborpark kínál harmonikus kikapcsolódást. Innen gyönyörű kilátás nyílik a Földközi-tengerre.

Mint láthatjuk, nem szabad hinnünk a szóbeszédnek, amely szerint Ayia Napa csak egy tengerparti üdülő, ahol mást sem lehet csinálni csak partizni és strandolni, mert ennél sokkal több élmény kínál.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!