""

 

Azori-szigetek, a legegyedibb nyaralóhely

 

Az európai életmód és a trópusi sajátosságok különleges keveréke fogadja a turistákat a vulkánikus eredetű tájon.

Kilenc szigetből áll az Azori-szigetek, emiatt nem mondhatjuk el magunkról, hogy mindent láttunk, ha csak egy területet fedezünk fel. Az Azori-szigetek igazán egyedi üdülőhely, hiszen a trópusi tulajdonságok és az európai életmód úgy keveredik, ahogy azt sehol máshol a világon nem tapasztalhatjuk meg.

Annak ellenére, hogy a terület vulkánikus eredetű, nem kell attól félnünk, hogy nem találunk fürdőzésre alkalmas partszakaszt, hiszen több homokos tengerpart közül is választhatunk. Amennyiben az Atlanti-óceán melletti pihenésen kívül felfedeznénk a várásokat, akkor több kisebb falu és város közül választhatunk.

  

Kulturális látnivalók tekintetétében szegényesnek mondható az Azori-szigetek, de ezért kárpótol a meseszép természet, a vulkanikus kráterek, teaültetvények, termálfürdők, barlangok, hegycsúcsok, 0színes mezők, illetve a borvidékek, éppen ezért érdemes túracipőt húzni.

Az Azori-szigetek esetében egyedül az okozhat dilemmát, hogy melyik szigetet fedezzük fel, hiszen mindegyik különböző élményt nyújt. Szerencsére komppal átutazhatunk némelyik szigetre, de akad olyan sziget is, ahova repülőjegy kell, mert csak repülővel lehet átutazni.

A szigetcsoport legnagyobb tagja Sao Miguel, ezért a legjobb, ha ezzel kezdjük az üdülőterület megismerését. Pico a legdéliesebb sziget, és itt található Portugália legmagasabb csúcsa.

Terceira arról vált híressé, hogy ez volt a harmadik sziget, amit felfedeztek Santa Maria és Sao Miguel után. Graciosa a második legkisebb sziget, ami a fehérre meszelt házairól vált népszerűvé a turisták körében.

Sao Jorge a túrázóknak kedvez, míg Santa Maria a tengerparti strandoláshoz a legideálisabb az Azori-szigetek közül, hiszen homokos tengerpart várja a nyaralókat. Flores területén rengeteg virágot nézhetünk meg, Corvo a Vila do Corvo nevű, hangulatos kis városával csábítja a turistákat, Failal pedig a Horta elnevezésű fővárosával hív egy városlátogatásra.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!