""

Átlagos stranddal, de egyedi élményekkel várja a turistákat Bali.

 

Az egzotikus nyaralás közkedvelt helyszíne, a Jáva sziget déli végén található, Bali, ahol lehet, hogy a strand nem lesz emlékezetes, ám ezt fogjuk bánni, mert Bali kultúrája, életvitele olyan egyedi, hogy még a zord télen is szívesen emlékszünk vissza a romantikus, földi paradicsomra.

Bali elsősorban a nászutasok és a romantikus nyaralásra vágyó szerelmesek kedvenc helyszíne, ám ez nem jelenti azt, hogy ne érezhetnénk jól magunkat, ha családdal, barátokkal vagy szingliként utazunk Balira, ahol a helyiek utánozhatatlan vendégszeretettel fogadnak.

bali-2.jpg

Bali, az egzotikus utazások sztárja

Bali területén könnyen vegyíthetjük az aktív és a passzív nyaralást. Ha kulturális kirándulásra vágyunk, akkor több ezer templom, palota várja, hogy felfedezzük. Amennyiben a szórakozás iránt nőne meg az igényünk, akkor érdeklődjünk az utazási irodák munkatársainál, hogy mikor, milyen fesztivál teszi izgalmasabbá Bali mindennapjait.

Természetjáróként sem csalódhatunk, mert számos túra és kirándulás közül választhatunk. A fakultatív programok közül érdemes azt választanunk, amely keretében nemcsak a meseszép környezetet, hanem a fontosabb látnivalókat is megtekinthetjük.

Ha szeretnénk delfineket látni, vagy átnéznénk a kisebb szigetekre, akkor erre a hajókirándulás a legjobb megoldás. A búvárkodás szerelmeseinket Bali északi és keleti partszakaszán érdemes merülniük. Amennyiben pedig beleszerettünk az indonéz konyhába, akkor főzőleckét is vehetünk.

 

Tájékoztató jellegű információ a beutazáshoz (változhat, legfrissebb információkért kattintson ide: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?indonezia  vagy vegye fel a kapcsolatot a Konzuli Szolgálattal) :

Belépés csak magánút levéllel lehetséges mely a beutazás napjától számított még hat hónapig még érvényesnek kell lennie és legalább két üres oldalt kell tartalmaznia. 
Turista célú beutazás esetén 30 napnál rövidebb időre tervezett tartózkodás esetén vízum beszerzése nem szükséges. Túltartózkodás esetén a büntetés összege 1 000 000 IDR (kb. EUR 62 / 20 000 Ft) / nap, a kilépés napján a bevándorlási hatóság regionális irodájában fizethető be. 60 napon túl a túltartózkodás idegenrendészeti őrizettel és szabálysértési eljárással jár.   

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!