""

Mesterien ötvözi az ősi és a modern világot az egyedülálló kulturális kincseiről híres város.

 

Repülőúttal sincs közel Thaiföld, mégis érdemes repülőjegyet váltanunk és szállást foglalnunk az ázsiai országba, ahol akkor jártunk igazán, ha felfedeztük a fővárost. Bangkok tökéletesen ötvözi az ősi és a modern világot, ráadásul sosem gyarmatosították, tehát itt nem más kultúrák emlékeit fedezhetjük fel, hanem csakis a thaiföldi örökségeket.

Ha bangkoki városlátogatás mellett döntünk, akkor érdemes még itthon tájékozódnunk, hogy melyek a legfontosabb nevezetességek, mert a fővárosban közel 400 buddhista templom, palota, felhőkarcolók és más látványosságok találhatók. A legjobb, ha tanácsot kérünk az utazási irodák munkatársaitól, vagy a fakultatív programok között szemezgetünk.

 

 

grand-palace-1822487_1920.jpg

Bangkok, az izgalmas thaiföldi város

 

Bangkokba érkezve az első, amivel szembesülni fogunk az, hogy nincs egy konkrét kiindulási pont, ahonnan a legpraktikusabban bejárhatnánk a várost. A városközpont hiánya miatt, a legtöbben azt javasolják, hogy a Lakmuang-szentély legyen az első állomásunk, mert onnan mérik a távolságokat.

Mások a Demokrácia Emlékművet, Khaosan Road-ot, vagy a Sukhumvit Road-ot javasolják a városnézés kiindulópontjának. Mivel a közlekedés olcsó, ezért érdemes kihasználni, ám készüljünk fel rá, hogy a dugóban állás sok időt elrabol tőlünk!

A bangkoki városlátogatás programjában mindenképpen szerepeljen a Chao Phraya folyó, látogassunk el a különböző csatornákhoz, mert azok mentén fedezhető fel a régi Bangkok, majd induljunk el a Királyi Palota felé, amely az UNESCO Világörökség része.

A templomok közül nem kell mindent felkeresnünk, de három kihagyhatatlan közülük. Arany Buddha Temploma a világ legnagyobb tömör aranyból készült Buddha szobrát rejti, míg a Hajnal Temploma az Alkonyat Temploma nevezetességnek ad otthon. A Fekvő Buddha Temploma pedig Thaiföld legrégibb és legnagyobb buddhista temploma.

Amennyiben este még kedvünk támad szórakozni, akkor az éjszakai életről a Silom Road negyed gondoskodik.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!