""

Legalább 4 napot szánjuk Katalónia felfedezésére.

 

Spanyolország második legnagyobb városa Barcelona, ahol a modernitás remekül megfér a hagyományokkal. A spanyol városlátogatás közkedvelt úti célja főleg a remek hangulatnak, vidám embereknek, gyönyörű nevezetességeknek köszönheti a népszerűségét. Sokan a homokos tengerpart, kék tenger, a hegyek, és a gyönyörű kirándulási lehetőségek miatt veszik fel a bakancslistájukra Katalónia fővárosát.

Barcelona.jpg

Barcelona, a világ legizgalmasabb nagyvárosa

Mivel a világ legizgalmasabb városa tele van szebbnél szebb látnivalóval, ezért utazás előtt nem árt egy útiterv készítése, amihez az utazási irodák is adhatnak tanácsot. A legalább 4 napos programból ne hagyjuk ki a szecesszió stílusban épült Csontok háza, a Casa Batllo felkeresését.

A mesterségesen kialakított, csodás növényzettel tarkított Güell Park, ami a Világörökség része, a Gràcia negyedben található. Itt tekinthetjük meg a parkot őrző sárkányt, Püthont, valamint a színes csempedarabokkal díszített padrendszert, amphiteatrumot. Barcelona másik legszebb természeti látványossága a Montserrat hegyvonulat, ahol a 880 környékén épült bencés apátság a legfőbb nevezetesség.

Barcelona legmozgalmasabb területe, a pezsgő életről híres La Rambla sugárút, ami tulajdonképpen egy egyedi bevásárlóközpont, ami levezet a kikötőhöz. Ugyancsak a sétálóúton található a La Boqueria piac, a Liceo Színház és a Font de Canaletes.

Barcelona északi táján, az egykori citadella helyén várja a Ciutadella Park azokat a turistákat, akik múzeum, állatkert látogatást terveznek, de ugyanitt csónakázhatunk a tavon, megnézhetjük a Cascade-szökőkút vízköpő lovait, illetve a katalán parlament épületét.

Spanyolország leglátogatottabb műemlékét is Barcelona területén találjuk. A La Sagrada Família templom építése több száz éve kezdődött, de Antoni Gaudí sosem tudta befejezni.

Ha a katalán Nemzeti Múzeum területére tévedünk, akkor a mágikus szökőkút az esti órákban mesés zenével, fényekkel kápráztathat el. Amennyiben szeretjük a focit, akkor feltétlenül meg kell néznünk az Camp Nou stadionban az FC Bacelona Múzeum tárlatát. A festészet és szobrászat kedvelőit a Picasso Múzeum várja.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!