""

 

Nemcsak a karácsonyi vásár miatt érdemes ellátogatni Ausztria fővárosába.

 

Nem kell messzire mennünk, ha városlátogatással töltenénk néhány napot, hiszen Bécs csak néhány órára van, ráadásul repülőjegy sem kell, ha bejárnánk Ausztria fővárosát, mert autóval, vonattal, de busszal is gyorsan eljuthatunk a közeli városba.

Bécs először a karácsonyi vásár miatt jut eszünkbe, pedig másért is érdemes átlátogatnunk a szomszédba. A városlátogatás programját kezdhetjük egy hamisítatlan bécsi kávéval, ami mellett megtervezhetjük, hogy a több, mint száz múzeum közül melyiket keressük fel, illetve mely nevezetességet tekintjük meg.

Becs-1.jpg

Városlátogatás Bécsben

Ha segítségre lenne szükségünk, akkor nyugodtan forduljunk az utazási irodák munkatársaihoz, vagy vegyünk egy útikönyvet. A programunkból ne felejtsük ki a város legrégibb részeit!

A Stephansdom-negyed igazi történelmi sétára hív, hiszen az ókortól egészen a császári székhely koráig találhatunk itt épületeket, amelyek közül több is működik, mint kormányhivatal, vagy vendéglő.

A negyedben a gótikus Stephansdom a turisták kedvenc nevezetessége. A templom alapkövét 1147-ben tették le. Ugyancsak a negyedben tekinthetjük meg a szecesszió egyik ékes példáját, az 1904-1906 között épített Postsparkasse épületét.

Bécs legrégibb temploma a Ruprechtkirche, ami a XII. század végéig a város főtemplomaként funkcionált. Továbbhaladva a Hofburg-negyed fényűző épületegyüttese vár minket. A Hofburg korábban császári párok otthonaként szolgált.

A paloták sorából Albertina sem maradhat ki, hiszen itt őrzik a világ legnagyobb kincsének számító, 65 ezer darabból álló nyomat-, grafika és akvarell gyűjteményt. A kirándulás következő állomása Volksoper, Bécs híres Operaházainak egyike, majd induljunk el a Városháza és a múzeum-negyed irányába.

A bécsi múzeumlátogatás sorát kezdhetjük a Kunsthistoriches Museum, a mai Szépművészeti Múzeum gazdag gyűjteményével, majd a programot folytathatjuk a Naturhistoriches Museum azaz a Természettudományi Múzeum kiállításaival, és az eredetileg istállóként működő Museumquartier bejárásával.

A bécsi városlátogatás utolsó állomásaként a Belvedere negyed kínál további történelmi nevezetességeket. Ezek közül az 1683 körül épített Belvedere-palota és a Karlskirche kihagyhatatlan látnivaló.

Ha pedig szeretnénk leülni egy kicsit pihenni, akkor a negyed meseszép parkjai és kertjei várják a városlátogatásban elfáradt turistákat.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!