""

 

Kulturális és természeti sokszínűség jellemzi a világ ötödik legnagyobb országát.

 

Brazília nem véletlenül az egyik legnépszerűbb úti cél, ha trópusi nyaralásra indul az ember, hiszen az ország minden turista igényt kielégít, ám a teljeség érdekében jól tesszük, ha még itthon körbenézünk az utazási irodák és a fakultatív programok között.

Brazília időjárását nem nevezhetjük egyhangúnak, hiszen míg Rio de Janeiro területén 40 fokos hőség olvasztja az aszfaltot, addig Parana táján a hó és a dér az úr. A turizmusnak emiatt az ország déli része felel meg.

A brazil nyaralás során számos kultúrával, látványossággal ismerkedhetünk meg, bejárhatjuk a fővárost, vagy élvezhetjük a napfényt, és a luxusszállodák szolgáltatásait az azúrkék tenger mellett.

Brazíliában járva mindenképpen el kell látogatnunk Copacabana területére, és a Corcovado tetején álló Jézus szobrot se hagyjuk ki a programból. Természetjáróként a világ leghosszabb folyóját kell megtekintetnünk. Az Amazonas erdőségei olyan fontos szerepet töltenek be a Föld életében, hogy még az éghajlatokat is befolyásolják.

 

Brazilia-1.jpg

Brazília, a trópusi nyaralás sztárja

Ha a trópusi őserdőbe indulunk, akkor érdekes állatokkal és indiánokkal találkozhatunk, ám ez a túra egyáltalán nem veszélytelen, ahogy a Brazíliába való utazás sem, ha nem oltatjuk be magunkat a trópusi betegségek ellen. Az Amazonas mellett a 80 méter magas Iguacu-vízesés is lehengerlő látvány Paraná, Santa Catarina és Serra do Mar találkozásánál, Argentína és Paraguay határán.

Ha városlátogatás töltené ki a brazil nyaralásunk idejét, akkor Rio mellett, Sao Paolo a legjobb választásunk, mert a 17 millió ember által lakott városban számos etnikai kisebbséggel találkozhatunk. Sao Paolo felfedezése során a barokk Teatro Municipal, az Edificio Copan és a XVI. századi Patío do Colégio a legfontosabb látnivaló.

A sportolni vágyó turisták egyaránt hódolhatnak a vízi sportok és a szárazföldi sportok bármelyikének. A tenger a vitorlázás, a szörfözés és a horgászat szempontjából ideális, a hegyek a hegymászókat és túrázókat várják. Ha azonban Brazília nemzeti sportjának hódolnánk, akkor Copacabana homokos pályáin focizhatunk.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!