""

A festői szépségű Bulgária

 

Szépen felújított területek, varázslatos városok, és csodás tengerpartok várják a turistákat a közeli országban.

Ha nem akarunk repülőre ülni, és elutazni Törökországba, Egyiptomba, Tunéziába, Görögországba, vagy más távoli országba, hanem inkább autóval vágnánk neki a nagyvilágnak, de unjuk a horvát tengerpartot, akkor Bulgáriába kell terveznünk a szabadságunkat!

Az ország modern, szépen felújított területekkel várja a turistákat, akik számára Várna az egyik legfőbb úti cél. Az ország harmadik legnagyobb városa közkedvelt üdülőhely, hiszen itt található a 4 kilométer hosszú, homokos strand, az Aranypart.

Az Aranyparttól 17 kilométerre fekvő Várnában a városlátogatásra érkezők sem csalódnak, hiszen nagyon sok nevezetességet, szórakozóhelyet, műemléket fedezhetnek fel, valamint számos kulturális programban vehetnek részt.

Ha azt tervezzük, hogy Várnában nem strandolással töltjük a nyaralásunkat, és szállást is csak azért foglalunk, hogy legyen hol aludnunk, akkor júliusban és augusztusban a legjobb elutaznunk a városba, mert az időjárás ilyenkor kedvez a városlátogatáshoz, hiszen nincs hőség. Várnában járva feltétlenül meg kell tekintenünk a Várnai Régészeti Múzeumot, az Euxingrád-palotát, a Római termát, és a parkokat!

bulgaria-3757545_1920.jpg

Bulgária  tengerpartja

Amennyiben inkább a tengerparton töltenénk a nyaralásunkat, akkor a számos közeli üdülőhely közül válogathatunk (pl. Albena, Duni, Elenite, ObzorNeszebár). Ennek oka az, hogy a Fekete-tenger napjainkban egyre népszerűbb a nyugati turisták körében, ezért a környező bolgár települések színvonalas, klubszerű szállodákkal, kiváló szórakozási lehetőségekkel, kiépített autóutakkal, város- és országjáró programokkal, idegenvezetőkkel várják a nyaralókat.

Bulgária legnagyobb üdülőközpontja a 8 kilométer hosszú, patkó alakú, Napospart. A sík területbe, ahol a szállodákat direkt úgy építették, hogy ne kelljen sokat sétálni a vízig, szinte beleépült Neszebár. A műemlékváros elsősorban a romantikus utcáival vonzza magához az embereket.

Burgasztól 30 kilométerre fekvő, festően szép Szozopol is megér egy kirándulást a művészetkedvelők számára, ugyanis itt kerül megrendezésre az Apollónia művészeti programsorozat, ami minden év szeptemberére esik.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!