""

Aranypart, ahol homokká változott a kalózok kincse

 

4 kilométerhosszú homokos strand, pezsgő éjszakai élet, gyógyfürdők és remek éttermek várják a nemzetközi turistákat Bulgária egyik legszebb üdülőközpontjában.

A Várna belvárosától 17 kilométerre található a mesterségesen kialakított Aranypart, ami annyiban tér el a Naposparttól, hogy ezt nem sík területen alakították ki, ezért az Aranypart mögött található domb különleges hangulatot kölcsönös az üdülőközpontnak.

A Bulgáriában található Aranypart nagyon népszerű a nemzetközi turisták körében, hiszen 4 kilométer hosszú homokos strand, remek éttermek, mesés tájak, és változatos éjszakai élet szolgálja ki a pihenni vágyó nyaralók minden igényét.

Exterior-Atrium-2.jpg

Bulgáriában is számos közvetlen tengerparti szállodából választhatnak

A kifejezetten csendes Aranypartról könnyen eljuthatunk a közeli Várnába, úgyhogy egy kis városlátogatást is beiktathatunk a programunkba, ha meguntuk a napozást. Ráadásul az Aranypart majdnem teljesen határos az Aranypart Természeti Parkkal.

Bulgária egyik legnépszerűbb úti célja 1957-ben még nem létezett, ugyanis akkor kezdték el építeni, és csak mostanában fejlődött ki teljesen. A nevét egy legendáról kapta, amely úgy szól, hogy egykoron kalózok tanyáztak itt, és hatalmas kincseket rejtettek el.

A természet azonban bosszút állt a becstelen kalózokon, akiknek minden kincsét homokká változtatta. Erre a finom homokra teríthetjük rá a törülközőnket, ha lemegyünk a partra strandolni, vagy sportolni, ugyanis az Aranypart kifejezetten kedvez a vízi sportok szerelmeseinek. A remek sportolási lehetőségek és színvonalas szállodák mellett, még egy aquapark, és gyógyfürdők is gondoskodnak a turisták szórakozásáról.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!