""

 

Homokos tengerpart, jó minőségű szállodák, kellemes klíma miatt vonzó a turisták körében Chalkidiki.

 

A görög nyaralás egyik közkedvelt üdülőhelye Chalkidiki, avagy Halkidiki, ahova nemcsak repülővel, hanem buszkirándulás keretén belül is eljuthatunk, akár az egész családdal, hiszen a félsziget ideális helyszín, ha családi nyaralás miatt indulunk az országba.

Az Égei-tenger északnyugati részén elterülő Chalkidiki homokos tengerpartja olyan hosszú, hogy szinte nem is látni a végét. A szállásfoglalás esetén pedig nem hibázhatunk, mert a szállodák mindegyike jó minőségű, az apartmanok pedig kedvező árban vannak.

Thesszaloniki területétől 80 kilométerre található Chalkidiki klímája mindig kellemes, ezért érdemes egy-egy sétát megejteni a kicsi, kanyargós utcákon, ahol vendégszerető helyiekkel találkozhatunk.

chalkidiki-1818034_1920.jpg

Chalkidiki, a görög nyaralás sztárja

Ha a nyugalom helyett nyüzsgésre vágyunk, akkor Stavros éttermei, diszkói, üzletei, kávézói, tavernái kielégítik az igényeinket. A vízisportok kedvelői pedig a homokos, helyenként aprókavicsos tengerparton hódolhatnak a szenvedélyüknek. A Chalkidiki nyaralás terveibe jó ötlet felvenni egy hajókirándulás, buszkirándulás programját. A buszos városlátogatás kínálatból például választhatjuk a Kavala városnézést.

Amennyiben még több kirándulással töltetnénk a görög nyaralás idejét, akkor érdemes megtekintenünk a három félszigetet (Kasszandra, Szithonia, Agin Órosz), de felkereshetjük az Athosz-hegy, Szalnoki, Polygyros, Nea Moudania, Nea Kallikrateia, Yerakini, Neos Marmaras, Ouranoupolis, Nikiti, Psakoudia, Kalithéa és Sani Resort területét is.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!