""

Ciprus, a szerelem és szépség istennőjének szigete

 

Sportolás, strandolás, kirándulás esetén is remek választás Aphrodité szigete.

Az ókor óta népszerű Ciprust két részre kell osztanunk, hiszen Észak-Ciprus a törököké, míg Dél-Ciprus a görögök felségterülete, ám ez nem jelenti azt, hogy hadban állna egymással a két oldal. Ellenkezőleg, a lakosok nagyon jól megférnek egymás mellett, ezt a turisták is érezhetik, ha a fővárosban, Nicosiában járnak.

Ciprus egy kifejezetten legendás sziget, ugyanis a görög mitológia szerint itt lépett partra Aphrodité, a szerelem és szépség ókori görög istennője. Miután kiléptünk a repülőből, elfoglaltuk a szállásunkat, mi is felfedezhetjük a szigetet, aminek megismerése során igazán romantikus tájakat járhatunk be.

aphrodite-15710_1920.jpg

Aphrodité szigete

Ciprus legfőbb nevezetességei közé tartózik a római padlómozaikos Dionyssos-villa, az 1092-ben alapított, ortodox Kykko kolostor, a történelmi romokat őrző Pafos, és a középkori fallal körülvett, óváros Nicosia, ahova mindenképpen vigyük magunkkal az úti okmányainkat!

Ha a természet szépségeiben szeretnénk gyönyörködni, akkor a fenyvesek, romantikus hegyek ölelésében járva, hegyi falvakra és meseszép kilátásra lelhetünk. Az egyik legismertebb kis falu, a 6000 méter magasságban fekvő Lefkara. A város nemzetközi hírnévre tett szert a kézimunkáival.

Ha inkább homokos strandon pihennénk, akkor bőven lesz miből választanunk, hiszen a rendelkezésünkre áll LarnacaAgia NapaProtaras és Limassol. Természetesen a vízisportokra is van lehetőség, de a síelőknek sem kell lemondaniuk Ciprusról, ugyanis a Troodos-hegység őket is várja januártól márciusig. Az extrém sportok szerelmesei a bungee rocket, a bungee jumping, a pure bungee és a rafting közül válogathatnak.

Ahogy említettük, Ciprus Aphrodité születésének helyszíne, ezért ne hagyjuk ki az Aphrodité szikla megtekintését a nyaralásunk programjából! Az úszást azonban jól fontoljuk meg, mert a szikla körül igen erős hullámokra kell számítanunk!

Összefoglalva Ciprusról elmondhatjuk, hogy mindenképpen jól járunk, ha a nyaralásunkat a szigetre szervezzük, hiszen az aktív és a passzív turisták is megtalálhatják a maguk szórakozását.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!