""

Kiérdemelte Európa legjobb minőségű strandjainak címét a spanyol tengerpart, így akár családi nyaralásra is tökéletes választás Costa Blancán La Manga.

 

Az aktív nyaralásnak, de a gondtalan pihenésnek is kedves Costa Blanca, ahol több száz kilométeres, fehérhomokos tengerpart várja a turistákat, a víz pedig olyan kristálytiszta, hogy azzal kiérdemelte a kék zászló elismerést, amit Európa legjobb minőségű strandjai kaphatnak meg.

A Spanyolország délkeleti részét található Costa Blanca kiváló úti cél, ha családi nyaralás szerepel a terveink között, vagy hajnalig tartó mulatozással színesítenénk a tengerparti pihenést, esetleg a kultúrával ismerkednénk, vagy városlátogatás töltené ki a szabadságunk napjait.

Mivel Costa Blanca bővelkedik látnivalóban, emiatt szállásfoglalás előtt nézzük át az utazási irodák programajánlatát! Ha fakultatív program helyett, egyedül vágnánk neki Costa Blanca felfedezésének, akkor a kirándulásból ne hagyjuk ki a régészeti lelőhelyeket, óriási várakat, kőből faragott templomokat, polgári épületeket. A gyereknek a delfinárium és a csúszdapark kínál felejthetetlen élményeket.

 

Benidorm.jpg

Benidorm a tursiták által leggyakrabban látogatott város

A városlátogatás legjobb célállomása Alicante. Costa Blanca legnagyobb városából elutazhatunk Tabarca szigetére is, ám a kikötőben ne sétáljunk el a rengeteg történelmi műemlék mellett!

Costa Blanca másik legszebb városa, a Benidormtól 15 kilométerre található Altea. A korábbi halászfalu máig megőrizte a korábbi jellegét. Altea legfontosabb nevezetessége a Nuestra Senora del Consuelo templom, La Nucia és a Sierra de Bernia hegység, ahonnan csodás kilátás nyílik a falura és a tengerre.

Altea területéről könnyen átjutunk Benidorm híres tengerpartjára, ahol rengeteg szórakozási- és vásárlási lehetőség várja, hogy kihasználjuk. Az itt található Playa Poniente és Mal Pas, Costa Blanca legfontosabb látványosságai közé tartózik.

 

costa-blanca-393970_1920.jpg

Costa Blanca 

Az Altea és Javea között található Calpe igazi vonzereje a tengerbe nyúló Penon de Ifach. Az egykori halászfaluban római korból származó műemlékeket tekinthetünk meg. Denia irányába legtöbbször azért fordulnak a turisták, hogy áthajózzanak Ibiza vagy Mallorca szigetére. Ha az idegenforgalmi szempontból híres városban járunk, akkor a castillo vár, a Palau del Governador, Museo Etnologico és a Calle de Marques de Campo kihagyhatatlan látnivaló!

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!