""

Katalónia legszebb vidékén garantált a szórakozás, pihenés, feltöltődés.

 

Spanyolország tökéletes választás, ha a nyaralás miatt nem szeretnénk elhagyni Európát, de belföldön sem maradnánk. A spanyol nyaralás egyik legjobb helyszíne Costa Brava. Katalónia közkedvelt üdülőparadicsoma Spanyolország északkeleti részén található.

A tengerpart 153 kilométer hosszan terül el. Található itt homokos tengerpart (Rosas, Ampuriabrava, L'Estartit, Tossa de Mar, S1 Agaro és Playa de Pals), kavicsos tengerpart, valamint sziklaszirtes terület.

Ha Barcelona felfedezését szeretnénk egybekötni a nyugodt pihenéssel, akkor déli irányba ezt is megtehetjük, de a városlátogatás előtt jó ötlet betérni Blanes településére, ahol egyedi hangulatú óvárost fedezhetünk fel, de Costa Brava legszebb kisvárosa, Begur is megér néhány órát.

Costa Brava.jpg

Costa Brava, a spanyolországi nyaralásra az egyik legjobb választás

Ha szórakozni akarunk, akkor Costa Brava egészén találhatunk diszkót, bárt, de Lloret de Mar és Calella bővelkedik a legtöbb szórakozási lehetőségben.

Amennyiben szeretnénk Costa Brava környékén kirándulni, akkor olyan középkori falvakat nézhetünk meg, mint Peralada, Peratalla da és Pals. A különleges szép vidék korábban bor- és olívaolaj-termesztésből és halászatból élt.

A művészet rajongóinak Cadaqués elszigetelt kisvárosában a helyük. A művészek városához köves tengerpart, érintetlen természet tartózik. A korábbi kalóztanya L'Estartit, ma a könnyűbúvárkodás egyik közkedvelt helyszíne. Ha más vízi sport iránt érdeklődünk, akkor Roses homokos partján a helyünk.

Costa Brava elegáns parti sétányát Sant Feliu de Gixols szolgáltatja, míg Platja d`Aro aranysárga stranddal várja a turistákat. Ha a nyaralásból nem akarjuk kihagyni a múzeum látogatást, akkor Figueres Dali múzeumával kielégíthetjük ezt a vágyunkat.

Costa Brava ideális üdülőhely, ha elsősorban pihenni, szórakozni szeretnénk a nyaralásunk alatt. Ha ennél aktívabb programra vágyunk, akkor még mielőtt a repülőjegy foglalás mellett döntünk, jó ötlet tájékozódni az utazási irodák fakultatív program kínálatai felől.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!