""

A Sínai-félsziget parti kisvárosa, ahol olcsó szálláshelyet és nyugodt környezet találunk.

 

Sharm el-Sheik, az egyiptomi nyaralás egyik közkedvelt helyszínétől 85 kilométere, a Sínai-félsziget déli csúcsának közelében, az Akabai-öbölben található Dahab. A tengerparti falu a búvárkodás egyik legnépszerűbb célállomása, hiszen olyan híres merülőhelyei vannak, mint a Blue Hole.

Dahab elsősorban a profi merülőknek kedvez, ám azok sem fognak csalódni, akik kezdő búvárok, mert ők is csodás vízivilágot láthatnak. A búvárkodás mellett a szörfözés, hegymászás, sivatagi túra is kellemes program a beduin kisvárosban, ahol az emberek annyira vendégszeretők, hogy akár egy életre szóló barátságot is köthetünk a nyaralás során.

dahab-1.jpg

Dahab, az egyiptomi búvárparadicsom

Ha egy igazán nyugodt, harmonikus, csendes vakációra vágyunk a Vörös-tenger mellet, de nem szeretnénk sokat fizetni a szállásért, akkor mindenképpen Dahab a mi helyünk, hiszen itt a csendes légkör mellett még olcsó szállások és éttermek széles skálája is várja akár az egész családot.

Amennyiben szeretnénk, ha kicsit aktívabb lenne az egyiptomi nyaralás, akkor könnyen átutazhatunk Sharm el Sheik területére is.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!