""

Törökország ékszerdobozának is nevezik az alig ismert üdülőhelyet.

 

Dalaman és vidéke azonban megér egy utat, hiszen a természeti szépségei mellett, a repülőtértől olyan üdülőhelyek érhetők el, mint MarmarisÖlüdeniz és Fethiye. A három területet szokás Törökország igazi ékszerdobozának is nevezni.

 

Dalaman.jpg

Dalaman, a legcsendesebb török táj

 

Dalaman városában minden megtalálható, ami egy tökéletes tengerparti várostól elvárható. Remek éttermek, teaházak, álomszép strandok, kis öblök, éjszakába nyúlóan nyitva tartó üzletek várják, hogy kiszolgálják az igényeinket.

Dalaman és vidéke anno a gazdag termőföldjeiről vált híressé. A buja, érintetlen területek azonban nemcsak a természetjáróknak kedvez, hanem azoknak is, akik a török városlátogatás úti céljaként egy új helyet fedeznénk fel.

A történelmi emlékek mellett sokkal kedvezőbb árak is várnak, nem úgy, mint a sűrűn látogatott török üdülőhelyek esetében. Dalaman egyaránt ajánlott, ha családi nyaralás miatt utazunk Törökországba, de a vízi sportok bármelyikének is hódolhatunk.

Dalaman területéről elindulva, három különleges üdülőhelyet fedezhetünk fel. Az egykori halászfalu, Marmaris a pezsgő városi és éjszakai életéről híres, de télen igazi álmos kisvárossá változik. Marmaris az alkudozásnak is kedvez, hiszen igazi török bazársor várja a turistákat.

Az természetvédelmi terület közepén található Ölüdeniz tengere kristálytiszta, a partszakasza pedig olyan hosszú, hogy kényelmesen elférhetünk rajta, ám a török üdülőhely mégsem erről híres, hanem arról, hogy a siklóernyősök számára ez a terület jelenti az egyik földi mennyországot.

Ölüdeniz sokkal csendesebb, nyugodtabb, mint Törökország más üdülőhelyei. Az apró település szállásai kisebb épületekből áll, az utak körül pedig csodás zöldszínben pompázó növényzet található.

Fetihye kisebb-nagyobb öblei, és tengere, gyönyörű türkizkék színben ragyog, míg a kis szigetek és a partszakasszal párhuzamos Toros-hegység varázslatossá teszi az üdülőhelyet, ahol a zajos Riviéra helyett békés vidéken pihenhetünk.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!