""

 

Érdekes történelmi emlékek, lenyűgöző természeti kincsek teszik izgalmassá a nyaralást a szomszéd országban.

 

Horvátország minden turista igényt kielégít. Ha a pihenésünket a tengerpart mellett töltenénk, vagy a hegyekben élveznénk a természet kincseinek szépségét, esetleg városlátogatás szerepel az idei programban, akkor biztos, hogy az utazási irodák kínálata bővelkedni fog a horvát lehetőségekben.

Az autóval néhány óra alatt elérhető Horvátország egyik legszebb régiója Dalmácia, ahol történelmi nevezetességek, vadregényes táj várja a turistákat, akik városlátogatás céljából felfedezhetik Zadar, Sibenik, Split vagy Dubrovnik látványosságait.

A legtöbb dalmát sziget Split körül található. A strandokon túl óriási hegyeket csodálhatunk meg, és élvezhetjük a mediterrán nyaralást a tenger mellett, ahova jól tesszük, ha viszünk magunkkal strandszandált, mert a tenger kavicsos.

Dalmácia régiójába található Hvar, ami szerepel a világ tíz legszebb szigete között. Ugyancsak ide kell utaznunk, ha az Adria legszebb strandját keressük, vagy megtekintenénk az olyan természeti szépségeket, mint Cetina folyója, az Imotski-tavak, vagy a Kék-barlang.

Dalmatia.jpg

Dalmácia, Horvátország legszebb régiója

 

Ha autóval, hajóval, vagy repülőgéppel érkezünk Dalmácia szívébe, akkor sem fogjuk kihagyni Split leggyönyörűbb ékét, mert a Marjan-hegy a nagyváros szerves részét képezi. A Marjan-hegy tökéletes helyszín azok számára, akik zöldellő oázisban szeretnének sétálni, kerékpározni, vagy csak vetnének innen egy pillantást a mélyben hullámzó tengerre.

Dalmácia egyik legkedveltebb üdülőhelye a Makarskai Riviéra, aminek a népszerűsége nem véletlen, hiszen a kristálytiszta tenger mellett nemcsak aprókavicsos part húzódik, hanem a Biokovo-hegység is.

Amennyiben valamelyik dalmát szigetre szeretnénk utazni, akkor a Split kikötőjéből induló komp valamelyikére kell felszállnunk. A dalmát szigetek közül Brac az egyik legnagyobb, ahol a szép strand mellett jellegzetes harangtornyokat, falvakat, városokat is felkereshetünk. Az Adria középső részén terül el Vis sziget, ami a halgazdasága mellett, a régies életmódjáról is híres. Ha távolabbra utazunk, akkor a nyílt tengeren találhatjuk meg Sveti Andrija-, Jabuka-, Brusnik- és Palagruza magányos és lakatlan szigeteit.

Ha horvát nyaralás esetén a mediterrán Dalmácia színes világára esik a választásunk, akkor garantált a tökéletes nyugalom, pihenés, ám indulás előtt nem lesz könnyű eldöntenünk, hogy a régió mely tájára utazzunk, de ebben segíthetnek az utazási irodák.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!