""

1600 kilométeres tengerpart, hangulatos gyarmati városok, utánozhatatlan környezet teszi vonzóvá a Karib-térség üdülőparadicsomát.

 

Egyre jobban nő Dominika turizmusa, ami annak köszönhető, hogy a karib-tengeri ország sokkal több, mint egy hagyományos tengerparti üdülőhely. Dominika a világon egyedülálló földrajzi tájakkal és hangulatos gyarmati városokkal teszi felejthetetlenné a nyaralást.

A Karib-térség sztárjára utazva 1600 kilométeres tengerpartot élvezhetünk. A víz minősége változó, mert akad olyan partszakasz, ahol könnyen belegázolhatunk a gyönyörű tengerbe, de az sem kizárt, hogy hínáron, sziklákon keresztül vezet az út a hullámok közé.

A strandolás és a vízi sportok mellett iktassuk be a nyaralás programjába Dominika felfedezését! Playa Dorada egyrészről a homokos tengerpart miatt híres, de ugyancsak itt nézhetjük meg a spanyol kolónia idejéből származó házakat. Ha vásárlással töltenénk az időnket, akkor Playa Dorada számos modern üzlete közül válogathatunk.

 dominican-republic-1.jpg

Dominika a világ leggyönyörűbb strandjaival várja a turistákat

Sosua a vízi sportok, az éjszakai élet szerelmeseinek és azoknak ajánlott, akik változatosan szeretnék eltölteni a dominikai nyaralásukat. A Sosua közelében fekvő Punta Cana 40 kilométeres, fehérhomokos tengerparttal vonzza magához a nyaralókat, akik az Altos de Chavon művészfalut is felfedezhetik.

Ha Domonikára utazunk, akkor Santo Domingo, az ország fővárosa kihagyhatatlan kirándulási helyszín. Az Andalúziát idéző városban az El Alcasar palotát, a Santa Maria la Menor katedrálist és az Ozama erődöt kötelező megnéznünk.

A Bernstein-part fontos látványosságai a Puerto Plata kikötő, a Katedrális, a Szent Fülöp erőd, a rumgyár és borostyánmúzeum. Emerald Pool és Boiling lake a természeti szépségei miatt népszerű a turisták körében.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!