""

1600 kilométeres tengerpart, hangulatos gyarmati városok, utánozhatatlan környezet teszi vonzóvá a Karib-térség üdülőparadicsomát.

 

Egyre jobban nő Dominika turizmusa, ami annak köszönhető, hogy a karib-tengeri ország sokkal több, mint egy hagyományos tengerparti üdülőhely. Dominika a világon egyedülálló földrajzi tájakkal és hangulatos gyarmati városokkal teszi felejthetetlenné a nyaralást.

A Karib-térség sztárjára utazva 1600 kilométeres tengerpartot élvezhetünk. A víz minősége változó, mert akad olyan partszakasz, ahol könnyen belegázolhatunk a gyönyörű tengerbe, de az sem kizárt, hogy hínáron, sziklákon keresztül vezet az út a hullámok közé.

A strandolás és a vízi sportok mellett iktassuk be a nyaralás programjába Dominika felfedezését! Playa Dorada egyrészről a homokos tengerpart miatt híres, de ugyancsak itt nézhetjük meg a spanyol kolónia idejéből származó házakat. Ha vásárlással töltenénk az időnket, akkor Playa Dorada számos modern üzlete közül válogathatunk.

 dominican-republic-1.jpg

Dominika a világ leggyönyörűbb strandjaival várja a turistákat

Sosua a vízi sportok, az éjszakai élet szerelmeseinek és azoknak ajánlott, akik változatosan szeretnék eltölteni a dominikai nyaralásukat. A Sosua közelében fekvő Punta Cana 40 kilométeres, fehérhomokos tengerparttal vonzza magához a nyaralókat, akik az Altos de Chavon művészfalut is felfedezhetik.

Ha Domonikára utazunk, akkor Santo Domingo, az ország fővárosa kihagyhatatlan kirándulási helyszín. Az Andalúziát idéző városban az El Alcasar palotát, a Santa Maria la Menor katedrálist és az Ozama erődöt kötelező megnéznünk.

A Bernstein-part fontos látványosságai a Puerto Plata kikötő, a Katedrális, a Szent Fülöp erőd, a rumgyár és borostyánmúzeum. Emerald Pool és Boiling lake a természeti szépségei miatt népszerű a turisták körében.

 

Tájékoztató jellegű információ a beutazáshoz (változhat, legfrissebb információkért kattintson ide: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?dominikai-koztarsasag vagy vegye fel a kapcsolatot a Konzuli Szolgálattal) :

Belépés csak magánút levéllel lehetséges melynek a beutazást követően még hat hónapig még érvényesnek kell lennie.

Magyar állampolgárok részére vízum beszerzése nem szükséges, ugyanakkor az országba való megérkezéskor, a határátkelőhelyen 10 USD értékű turistakártyát kell kiváltani. 2018 májusát követően a turistakártyák árát egyes légitársaságok a repülőjegy vételárába beépítik, azonban az átállás egyelőre nem teljeskörű. Az új rendszerre történő átállásig, azon beutazók, akiknek a repülőjegyében még nincs a turista kártya költsége beépítve, továbbra is az országba történő belépéskor, a határátkelőhelyen vásárolhatják meg azt. (A repülőjegy vételárának a kiegyenlítésekor tudnak tájékozódni arról, hogy az tartalmazza-e a turistakártya költségét is.) A turistakártyával 30 napig tartózkodhatnak az ország területén, amely tartózkodás további, maximum 30 nappal a helyszínen, díj ellenében meghosszabbítható. 

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!