""

 

Hamisítatlan luxussal fogadja a turistákat a sivataggal határolt Dubai.

 

Igazi kánikula vár minket, ha úgy döntünk, hogy a nyaralásunkat Dubaiban töltjük, hiszen a hőmérő higanyszála még télen és kora tavasszal is 28-35 fokra kúszik, nyáron pedig ennél is melegebb van a száraz trópusi éghajlatnak köszönhetően.

A tomboló hőség miatt azonban ne zárkózzunk be a klímás, minden igényt kielégítő szállodánk falai közé, hiszen hiba lenne, ha nem fedeznénk fel Dubai szépségeit, amit kezdhetünk a helyi piacokkal. A souq nem olyan, mint például az isztambuli bazár, hiszen a helyi piacok szegmentálódnak, így például akad fűszerpiac, ékszerpiac, vagy ruhapiac.

 

Dubai-Egyesult Arab Emiratusok-1.jpg

A fényűző Dubai

 

Ha Dubaiba utazunk, de csak néhány napunk van a nyaralásra, akkor fizessünk be egy városnéző túrára, aminek keretén belül megismerhetjük a város fejlődését, történelmét, hagyományait, és megtekinthetjük az olyan látványosságokat, mint például az Al-Fahidi-erőd.

Az Emirátusok legrégibb épületében korábban az uralkodók éltek, ám napjainkban már a Dubai Múzeum található meg benne. Innen csak néhány méterre található a nemrég épített Nagy Mecset.

Dubai World Trade Center 39. emeletére akkor éri meg felmennünk, ha szeretnénk gyönyörködni a városra nyíló csodás kilátásban. Ugyancsak a luxusépületek közé sorolhatjuk a vitorla alakú Burj Al Arab luxusszállodát. A 321 méter magas épület egy mesterséges szigeten magasodik. Dubaiba utazva a világ nyolcadik csodájára, a Perzsa-öbölbe nyúló pálma szigetre is érdemes vetnünk egy pillantást.

 

A városlátogatás alkalmával ne hagyjuk ki a Sheikh Zayed Road-ot, a város főútját! A nyolcsávos úton számtalan luxusautót láthatunk, és ugyancsak erre járva tekinthetjük meg Dubai legjelentősebb épületeit, főleg felhőkarcolókat, és a modern építészet remekeit.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!