""

 

Apró kavicsos tengerpart, történelmi nevezetességek, finom ételek és italok várják a turistákat a népszerű helyen.

 

Magyarországtól 800 kilométerre található Horvátország egyik legnépszerűbb városa, Dubrovnik, ami méltán híres, hiszen a strandok, pezsgő élet és éttermek mellett, rengeteg történelmi nevezetesség is található itt.

A Trónok harca rajongóinak egyenesen kötelező elutazniuk Dubrovnikba, hiszen a film több részét is itt forgatták. Mivel sokan keresik fel a várost a sorozat miatt, ezért fakultatív program keretében részt vehetünk egy Trónok harca túrán.

Ha nem érdekel a sikersorozat, még akkor is bőven van miért Dubrovnikot választanunk, ha horvát nyaralás mellett döntünk. Városlátogatás esetén Dubrovnik óvárosát mindenképpen fel kell keresnünk! Itt tekinthető meg a Revellin erőd, a Ploce kapu.

A kirándulás kiindulópontjának válasszuk Dubrovnik főterét, mert innen közelíthetőek meg a legfontosabb látványosságok, így például a Harangtorony, az Orlando oszlop, a Sponza- és Rektori palota, de innen fordulhatunk rá a Főutcára is, ami elvezet a piachoz és a kikötőhöz.

dubrovnik.jpg

Dubrovnik, Horvátország legszebb városa

Ha a városlátogatás mellett más szórakozásra is vágyunk, akkor nem fogunk csalódni a horvát városban, hiszen Dubrovnik arról is híres, hogy szinte minden hétvégén szerveznek valamilyen zenés programot az óvárosban.

Ha július közepén utazunk Dubrovnikba, akkor részt vehetünk a közel egy hónapig tartó Dubrovnik Nyári fesztivál programjain. Dubrovnik kikötőjéből a Dél-Dalmát szigetvilágot érhetjük el a legkönnyebben, ha azonban maradunk, és strandolni támad kedvünk, akkor több tengerpart közül is válogathatunk.

A sziklás Buza strand az egyik legnépszerűbb tengerpart a városban. Itt csak ott apró kavicsos a tengerpart, ahol kilátszik a tenger. Ha nem szeretnénk a sziklákon egyensúlyozni, akkor jobb, ha a Bajne strand mellett döntünk, mert itt végig apró kavicsos tengerpart található, ráadásul a vízi sportok szempontjából is jól járunk. Érdemes jet skit bérelnünk, mert azzal egészen a várfalig elmehetünk.

Dubrovnik legszebb strandja az apró kavicsos Sveti Jakov, ami a Sveti Jakov apátság alatt, az óvárostól délre fekszik. A Lapad félszigeten található a jól felszerelt Copacabana strand és a nudisták részére elkülönített Cava strand.

Dubrovnik szépségét bizonyítja az is, hogy rengeteg sztár tölti a horvát városban a nyaralását, úgyhogy ne lepődjünk meg, ha a július közepén rengeteg celebbel futunk össze!

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!