""

Hurghada és a közeli látnivalók

 

Az ókori Egyiptom nyomába járhatunk, ha a Vörös-tenger melletti régióba utazunk nyaralni.

A turisták között akad, aki szereti úgy eltölteni a szabadsága napjait, hogy miután elfoglalta a szállását, ki sem teszi a lábát a hotel területéről, csak élvezi a napsütést, a tengert és az all inclusive ellátást.

Mások viszont azzal kezdik, hogy már a repülőn, vagy még az út foglalása előtt áttanulmányozzák, hogy milyen látványosságokat kell megnézzünk, illetve mely fakultatív programokon érdemes részt venniük.

Az egyiptomi Hurghada mind a kétfajta turistának megfelel, hiszen a Vörös-tenger mellett elterülő régió olyan előnyökkel vonzza a nyaralókat, mint a sok napsütés, búvárkodási lehetőség, színvonalas hotelek, nyugatias szolgáltatások, kavicsos tenger, homokos tengerpart.

hurghada,Egypt-1.jpg

Hurghada

Hurghada városát három körzetre oszthatjuk fel. Megtekinthetjük az óvárost, ami egyben a belváros, majd ellátogathatunk az új városrészbe. A harmadik terület a szállodás körzete. Ha meguntuk a városnézést és a bazározást, akkor feltétlenül megéri bejárnunk a környező nevezetességeket, amelyeknek hála, kaphatunk egy kis ízelítőt az ókori Egyiptomból.

Hurghada közelében található Luxor, az egykori Théba. Az időszámításunk előtti 14. században virágzó város területén a fáraók nyomait fedezhetjük fel. Luxorban található Amon, Mút és Khonszu istenek templomai, amiket III. Amenhotep fáraó építettet.

Luxor nyugati részén a Királyok völgyében, az Újbirodalom temetkezési helyét barangolhatjuk be. Itt található Tutanhamon sírja, ami egyben az egyetlen olyan nyughely, amit nem fosztottak ki.

 

valley-of-the-kings-441544_1920.jpg

Királyok völgye, Egyiptom

Az időszámításunk előtt 2100-332 között épült Karnaki templomkomplexum az ókori Egyiptom vallási központjának számított. Itt található Egyiptom legnagyobb templomépülete, amit Aman-Rá istennek szenteltek.

Hurghada környékén található az időszámításunk előtti 13. században épített Ramesszeum is, ami II. Ramszesz fáraó halotti templomának maradványa. A Nílus nyugati partján, Luxorral szemben tekinthető meg az időszámításunk előtti 21. században épített Deir el-Bahari halotti templomkomplexum, ahol a leghíresebb épület Hatsepszut temploma, a Dzseszer-Dzseszeru.

Az utolsó Hurghada környéki látványosság az időszámításunk előtti 15. században épített Memnón-kolosszusok, ami Luxorral szemben található. Itt III. Amenhotep fáraó két hatalmas ülőoszlopa látogatható meg.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!