""

 

Igazi luxusnyaralás vár ránk a Vörös-tenger „Kis Velencéjében”.

 

Csak 30 kilométert kell utaznunk Hurghadától, ha szeretnénk eljutni Egyiptom legkülönlegesebb helyére. El Gouna nem olyan, mint a többi egyiptomi úti cél, hiszen itt nem égig érő szállodák gondoskodnak a turisták nyugalmáról, hanem otthonos házikók, amiket hidak és átjárók kötnek össze.

A Vörös-tenger „Kis Velencéjének” is nevezett El Gouna egy mesterségesen kialakított szigetcsoport, ahol minden hotel négy, vagy öt csillagos, de nem ez az egyetlen dolog, ami arra utal, hogy itt az igazi luxusnyaralást lehet eltölteni.

El Gouna területén térítésmentes sétahajókkal, minibuszokkal közlekedhetünk, kipróbálhatjuk a tevegelést, lovaglást, vagy igénybe vehetjük a golfpályát, felkereshetjük a bevásárlóközpontot, piaci csarnokokat.

 

El Gouna, Egypt-1.jpg

El Gouna, Egyiptom legegyedibb szigetcsoportja

 

Ha szeretnénk városlátogatással színesíteni az egyiptomi nyaralás programját, akkor El Gouna nem a mi helyünk, mert történelmi épületek, múzeumok nem találhatók a szigetcsoporton, viszont megnézhetjük a Zeytoun strandszigetet, a kikötőt, az akváriumot, valamint a történeti múzeumot, amelyben Egyiptom leghíresebb kiállítási tárgyainak a másolatát ismerhetjük meg.

Szórakozás szempontjából nem fogunk csalódni. Ha vásárolni szeretnénk, akkor El-Karf szigete és El Gouna központja vár ránk. Bulizás szempontjából a legjobb választás a Vörös-tenger leghíresebb szórakozóhelye a Kafr-el-Gounan, vagy az El Arena.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!