""

Olaszország történelmi múltú városa a művészetkedvelők fellegvára.

 

Az Arno folyó partján helyezkedik el Firenze. A Toszkána régió székhelyét, Olaszország kulturális székhelyének is nevezik. A történelmi múlttal rendelkező Firenze a nyugodt városlátogatás ideális helyszíne.

Az olasz város kellemes, szűk belvárosi utcákkal csábít sétára, ami közben számos kincset találhatunk köszönhetően a múzeumoknak és templomoknak, ezért rengeteg időt eltölthetünk a történelmi emlékek és műalkotások felfedezésével.

florence-1655830_1920.jpg

Firenze, az élő műalkotás

Firenze legtöbb látnivalója a város négy kisebb részre osztható központjában található. A sétánkat kezdhetjük a belváros keleti részén Santa Croce területén, majd a túrát folytathatjuk az északi San Marco, a nyugati Santa Maria Novella sorrendben.

A folyó túloldalán a Palazzo Pitti következik.

Az Arno-folyó meseszép völgyében a Pitti palota, a Torrigiani-, a Delle Rose, és dell’ Iris kertek, a Bardini park, Ponte Vacchio, a Ponte alle Grazie és a Ponte Santa Trinita megtekintésére van lehetőségünk.

Ha Firenzébe utazunk, akkor természetesen nem repülhetünk haza úgy, hogy nem szántunk időt az Uffizi-képtár gazdag kiállítására, amelyen olyan művészek munkáit nézhetjük meg, mint Brunelleschi, Vasari, Michelangelo, Giotto, vagy Ghiberti. Az Uffizi-képtár mellett a Szépművészeti Akadémia is megér egy látogatást.

Firenzébe érkezve érdemes nyitott szemmel, és térképpel járni, mert különben elsétálhatunk Dante szülőháza, a BargelloPalazzo Spini-Feroni mellett. Érdemes megkeresni a Piazzale Michelangelo teret is, mert ott lenyűgöző panoráma tárul a szemünk elé.

Firenze akkor sem okoz csalódást, ha a zene, szórakozás vonz, mert a városban rendszeres a fesztivál, klasszikus előadás, kosztümös történelmi játékok. Néhány templomban világhírű opera ária is hallható.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!