""

 

Városlátogatás, sportolás, strandolás szempontjából is a nyaralás ideális helyszíne az európai város.

 

A sűrűn lakott nagyvárostól kezdve a legnyugodtabb faluig találunk megfelelő úti célt, ha úgy döntünk, hogy Hollandia felé vesszük az utunkat. Az európai város elsősorban a városlátogatás miatt juthat eszünkbe, mert Amszterdam 1500 műemlékkel, történelmi és művészeti múzeumokkal várja a turistákat, akiknek nem árt egy útvonaltervet készíteni, ha mindent látni akarnak.

A strandolás miatt is jó ötlet a holland nyaralás, ahol hosszú, homokos partszakasz és csodás tenger mellett pihenhetünk, de igazán akkor járunk jól az országgal, ha sportolni, kirándulni szeretnénk.

Hollandia.jpg

Hollandia

A csatornák által szabdalt, sík területek a kerékpározáshoz alkalmas, ezért fontoljuk meg a biciklibérlést, hogy két keréken fedezhessük fel Hollandia szélmalmait, a Delta-műveket, amit 1950 és 1997 között építettek, hogy a hatalmas földterületet megvédjék a víztől. A rendszert a Modern Világ Hét Csodája közé szokták sorolni. Ha szélmalmokat szeretnénk felfedezni, akkor Kinderdijk felé kell indulnunk, mert a faluban található a legtöbb működő szélmalom.

Hollandia déli részén az ország leghíresebb terét nézhetjük meg. A Maastricht Vrijthof területén a Szent Szerváciusz templom és a Szent János katedrális látogatható meg. Ugyancsak ide kell utazni, ha fesztivál hangulatba kerülnénk, mert egész évben rendeznek itt fesztiválokat.

Az országban járva a Hoge Nemzeti Park is kötelező látványosság. Az ország legnagyobb természetvédelmi területén a Kröller-Müller Múzeum tárlata is megtekinthető, köztük Vincent van Gogh festményeivel. A szélmalmok mellet, a világ legnagyobb virágoskertje is Hollandiában található. A Keukenhof Kertek munkatársai évente hétmillió virághagymát ültetnek el.

Az ország legérdekesebb természeti látványossága a Waddeneilanden szigetláncolat, ami az Északi-tenger holland partjai mentén található, és kelet felé Német-Keleti-Fríz-szigetként folytatódik. Árapály idején átsétálhatunk a szigetekre, mert a visszahúzódó víz, olyan saras területeket hoz létre az Északi-tenger és a Watt-tenger között, hogy nem süllyedünk el.

Hollandiában két igen érdekes faluba is ellátogathatunk. Az egyik Giethoorn, a világ legnyugodtabb helye, ahol nincsenek autók, mert mindenki gyalog vagy csónakkal közlekedik. A másik település Madurodam, ahol az ország leghíresebb épületeinek, műemlékeinek, városainak és folyóinak a lekicsinyített mását tekinthetjük meg.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!