""

Kisebb, nagyobb nyaralás esetén is ideális választás a szomszéd ország.

 

A magyar turisták körében az egyik legnépszerűbb úti cél Horvátország, hiszen néhány óra autózás után a tengernél lehetünk, ráadásul olyan meseszép tájakon járhatnak, ha lekanyarodnak az autópályáról, amelyek már önmagukban megérnek egy utat. 

Horvátország akkor is ideális üdülőhely, ha csak három nap szabadságunk van, mert számos olyan terület található az országban, ami ideális a városlátogatásra. Ilyen pl. CrikvenicaKarlobag, LovranOpatija és Selce, a szigetek közül pedig Krk-sziget és Rab-sziget az, ami a leggyorsabban elérhető. Természetesen egyhetes nyaralást is tervezhetünk, mert számtalan szórakozóhely, vízi sport, étterem, látványosság gondoskodik róla, hogy egy percig se unatkozzunk. Ha valakinek több szabadsága van, akkor érdemes olyan horvátországi városokba is ellátogatnia, mint Pula, Rovinj, Zadar, Sibenik vagy Dubrovnik.

croatia-680153_1920.jpg

Horvátország

Habár Horvátországban sokan úgy indulnak útnak, hogy majd kint találnak szállást, mégis jobban járunk, ha a biztonság kedvéért előre lefoglalunk egy hotelszobát, vagy apartmant! Ezzel időt és energiát spórolunk, amit szórakozásra fordíthatunk.

Szállást foglalni főleg akkor indokolt, ha az olyan népszerű területekre utazunk, mint az Adria, hiszen a türkizkék, néhol szinte fehér tenger, nagyon sok turistát vonz évről, évre.

Attól azonban ne féljünk, hogy nem fogunk elférni, mert Horvátországnak közel ezer szigete van, amelyeket komppal közelíthetünk meg. Csak néhány a szigetek közül: Brac-sziget, Ciovo-sziget, Cres-sziget, Dugi-Otok sziget, Hvar-sziget. Csodálatos nyaralásban lesz részük, ha ezek közül választanak!

Amennyiben az Isztriát, vagy a Kvaner-öblöt vesszük célba, akkor vigyünk magunkkal sportcipőt, mert számos látványosságot kell megcsodálnunk, és nem árt beiktatnunk egy kirándulást az Isztriai-félsziget dombjai közé, ahol középkori falucskák várnak minket. Ha a túra után szeretnénk lazítani, akkor olyan tiszta tenger vár minket, amihez hasonló Dalmáciában található.

A horvát tenger esetében azonban ne felejtsük el, hogy kavicsos, tehát mindenképpen vigyünk magunkkal strandszandált, és csak óvatosan mozogjunk még akkor is, ha kötöttünk utasbiztosítást!

Tavasszal vagy ősszel, a nagy hőséget elkerülve érdemes ellátogatni a Plivicei-tavakhoz, ahol a csodálatos tavak és vízesések látványa mindenkit lenyűgöz. Visszafele úton a horvát fővárost,Zágrábot is javasolt megtekinteni. A hangulatos utcákban könnyedén elfeledkezhetünk a szürke hétköznapokról.

A strandolással, kirándulással töltött napok végén azzal koronázhatjuk meg a nyaralásunkat, hogy beülünk egy tengerparti étterembe, ahol olyan meseszép környezetben fogyaszthatjuk el a vacsoránkat, amire jó lesz visszaemlékezni, amikor a munkahelyünkön, az íróasztalunk mögött ülünk.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!