LCT Garancia csomagok

 

 Az LCT Garancia termékünkkel, a mai világban végbemenő folyamatos változások, áremelkedések izgalmától szeretnénk megkímélni Utasainkat.

Amennyiben az Utasok a foglalás rögzítését követő 5 napon belül a 40% előleggel együtt megfizetik az LCT Garancia csomag teljes díját, úgy garanciát vállalunk arra, hogy a későbbiekben a foglalásra nem alkalmazunk ármódosítást.

 

 

Az LCT Garancia csomag ára és feltételei:

 

1, 500.000Ft /Szoba összeg alatt: 29.000Ft/szoba

2, 500.001Ft - 1.000.000Ft /Szoba összegek között: 49.000Ft/szoba

3, 1.000.001Ft - 1.500.000Ft /Szoba összegek között: 69.000Ft/szoba

4, 1.500.001Ft - 2.500.000Ft /Szoba összegek között: 99.000Ft/szoba

 

 

A „/Szoba” jelzés a csomagárra értendő (repülőjegy+szállás+ellátás).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bulgária
Kultúrák találkozása

 

Az ország gazdag történelmi öröksége, izgalmas és gyönyörű tájai, valamint kellemes, homokos tengerpartja évről-évre egyre több turistát vonz.

Országszerte találhatók régészeti ásatások, ókori városmaradványok. Világörökségi védelmet élvező természeti szépségei: Pirin Nemzeti Park, Srebarna Rezervátum – mindkettő gazdag növény-

és állatvilága, csodálatos természeti szépsége miatt nyerte el a védettséget.

 

 

Mediterrán jellegű

 

+1 óra

 időeltolódás

 

110.993 km2

 alapterület

 

Főváros:

Szófia

 

Szubtrópusi mediterrán

 bolgár leva (BGN)

 

Lakosság:

~ 7.000.000 fő

 

 

 

 

 

 

 

Vízisport-lehetőségek

mindenhol

Aranyhomokos

tengerpartok

Szokás borravalót

adni (10%)

 

 

 


 

 

Közkedvelt üdülőhely

 

 

Kiváló választás a pezsgő éjszakai életet kedvelőknek, családi pihenésre vágyóknak, a történelem és kultúra szerelemseinek és a sportot kedvelő utasainknak is.

 

 

 

Egészségügyi előírások

Csapvíz az egész ország területén iható, de ajánlott inkább az ásványvíz fogyasztása. Napszúrás ellen védekezni kell.

 

 

 

Viharjelzés

Zöld zászló – a fürdőzés megengedett

Sárga zászló – fokozott figyelemmel kell a vízben tartózkodni

Piros zászló – tilos a fürdőzés

 

Biztonság

Bulgáriában a közbiztonság hasonló, mint Magyarországon, de kérjük, hogy értéktárgyaikra a nyaralás teljes ideje alatt ügyeljenek. Nyaralásuk kellemes és gondtalan lesz, ha ügyelnek az alábbi részletekre.

• A szoba elhagyásakor a teraszajtót és az ablakokat zárni kell! Kérjük, ügyeljenek a szobaajtó bezárására is.

• Személyes tárgyaikat ne hagyják őrizetlenül a strandon, a tömegközlekedési eszközökön, a szórakozó és bevásárló helyeken, valamint a gépkocsi-csomagtartóban. • Csak őrzött parkolóhelyeken vagy megengedett helyeken parkoljanak! Kérjük, ne hagyjon a gépkocsiban értékeket, dokumentumokat és pénzt és ügyeljen a kocsiajtó bezárására!

• Sötétedés után célszerű kerülni a sötét és elnéptelenedett utcákat.

• Kerüljék az olyan emberekkel való ismerkedést, akik pénzváltást vagy más szolgáltatást ajánlanak az utcán!

• Értéktárgyak, dokumentumok a szállodák recepcióinál vagy a szobákban (szállodától függően) található széfekben tárolhatók.

• Az Európai Egészségbiztosítási Kártyát sürgősségi esetekben elfogadják.

 

 

 

 

 

 

 

 

          

 

 

A Fekete-tenger partján, egy félszigeten található ókori várost nyáron turisták hadai lepik el. Az egyik legnépszerűbb nyaralóhely, a Napos-part, a várostól északra található, így nem csoda, hogy a 3000 évnyi történelmet bemutató Neszebár igen kedvelt az utazók körében. A trákok által alapított városban jártak a görögök, rómaiak, bizánciak, törökök – és minden korszak emléke fellelhető itt. Az i.sz. 680-tól a Bizánci Birodalom püspöki székhelye volt. A városfalon belül megcsodálhatjuk a hagyományos faházakat, és összesen mintegy 40 templomot is. A régi város valóságos kis ékszerdoboz: 1993 óta szerepel az UNESCO világörökség védelmi listáján. 

 

A szűk, keskeny utcákra autóval tilos behajtani, így gyalogosan kell bejárni a főbb látnivalókat: szélmalom, bizánci kapubástyák, Eleuszi Szűz Mária templomának romjai, Keresztelő Szent János templom, Mihály és Gábriel arkangyal temploma, Megváltó-templom. A műemlék házak: Szkuliev-ház, Hadzsi -Tranosz-ház, Kjucsuk-ház, Vasziloglu-ház. Sétáljon el Neszebár szállodákkal tarkított újvárosától az óváros romantikus utcácskáiba, ahol megtekintheti a különleges, fából faragott erkélyekkel díszített házakat és pompás homlokzatokat, illetve a kikötőt! Csatlakozzon hajókázással egybekötött városnéző sétáink valamelyikéhez!

 

 

 

 

 

 

          

 

 

 A 8 km hosszú és 150 m széles, sekély, finomhomokos Napos-part kitűnő vízminőségével egy igazi családi és gyermek üdülőközpont. A központban, a parti sétány és a sétáló utcák mentén számos bevásárlási és szórakozási lehetőség, valamint étterem és bár várja a változatos nyaralásra vágyó vendégeket. Napos-parton nincsenek utcanevek, így legkönnyebben az ismertebb szállodákhoz viszonyítva lehet tájékozódni. Az abszolút központnak a Hotel Kubánnál kezdődő sétálóutca számít.

 

 

 

 

 

        

 

 

A város Burgasztól 30 km-re, délre fekszik. A legrégebbi fekete-tengeri várost a görögök i.e. 610-ben, Apoloniának keresztelve alapították. A várost később a rómaiak lerombolták. A 18. századi bolgár felvilágosodás korszaka hozza el második felvirágzását. Itt kerül megrendezésre minden év szeptember elején az Apollónia művészeti programsorozat. Szozopol festőien szép, és a 18-19. század hangulatát idéző óvárosi része, a bolgár tengerpart egyik leglátogatottabb kirándulóhelye. Közelben található a festői szépségű Ropotamo folyó deltája.

 

 

 

 

 

 

 

          

 

 

Hatalmas kiterjedésű mezők és szőlőskertek várják az idelátogatókat. A kis, festői Pomorie egy félszigeten fekszik, gyümölcsöskertekkel és szőlőhegyekkel körülvéve. A közelben fekszik egy kis tó, amelyben gyógyhatású Liman-hab található, melyet különböző gyógykezelésekhez használnak.

 

 

 

 

 

 

Jellegzetes nemzeti ételek és italok 

 

A helyi ételspecialitások általában sok-sok zöldséggel, báránnyal, hallal és sajttal készülnek. Híresen finom a bolgár joghurt, melyet nem szabad kihagyni a menüből. Jellegzetes levesük a joghurtos, tojásos csirkeleves, a csorba. A bolgár konyha rokonságban áll a szerb, a görög és a török gasztronómiával: ez különösen a húsételek terén vehető észre: a kebapcse roston sült kolbászkái, vagy a kjufte pirított húspogácsái bizony nem csak nevükben hasonlítanak a szomszédos országok ételeire. A mai bolgár konyhában különösen nagy szerep jut a paradicsom- és uborkasalátának, a joghurttal nyakon öntött hagymásuborkás vegyes salátának – ez utóbbi az ismert sopszka-saláta. Sokszor fordul elő a sültpaprikasaláta és népszerűek a sült padlizsánból készülő ételek is. Az ínyencek ne hagyják ki a rózsasziromból és cukorból sűrűre főzött rószaszirupot. Mint minden tengerparti országban, itt is népszerűek a különböző halételek. Az étlapon leggyakrabban megtalálható halak a palamud (fehér húsú, nem zsíros, alig szálkás hal), a roston sütött lefer, a kalkan (a „bolgár lepényhal”), és a caca (a legolcsóbb, legnépszerűbb halfajta). Desszertjeik mézzel vagy cukorsziruppal készülnek, itt is gyakran lehet találkozni a török eredetű mézesdiós baklavával. A banica sós-túrós rétes.