""

 

Türkizkék öblök, színes természet és látnivalók sokasága teszi emlékezetesé a horvát nyaralás napjait.

 

Horvátország egyik legszebb szigetén tölthetjük a pihenésünket, ha a Split-öböl keleti részén található Hvar-szigetre foglalunk szállást. Az egyik leginkább kedvelt horvát táj elsősorban a türkizkék tenger, a gyönyörű természet, hangulatos települések, és rengeteg látnivaló miatt vonzó.

 

Kétségkívül a sziget legszebb helye Hvar, ami tökéletes célállomás, ha egy hangulatos városban töltenénk néhány órát. A városlátogatás során meseszép öblöket, velencei stílusú épületeket és palotákat fedezhetünk fel, de a hegy tetején álló Fortica erődöt és a Carpe Diem partot is érdemes megtekinteni. Ha bulizni támad kedvünk, akkor Hvar városában számos szórakozóhely közül választhatunk.

hvar.jpg

Hvar, a Split-öböl közkedvelt szigete

Hvar szigetén Stari Grad és Jelsa településeket is felkereshetjük, ha történelmi emlékeket és műemlékeket szeretnénk megtekinteni. Jelsa ráadásul a strandolóknak is a kedvében jár, hiszen a homokos tengerpart és lassan mélyülő tenger a gyerekkel érkezőknek is ideális.

Ha az északi part felé indulunk, akkor egy szűk öbölben találhatjuk meg Vrboska kicsiny szigetét, ami az óriási pálmafájáról vált híressé. A déli oldalon Sveta Nedjelja és Zavala kihagyhatatlan település. Hvar szigetéről pedig könnyen áthajózhatunk a Pakelni szigetekre, vagy Brac szigetére is.

 

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!