""

Szingliként, de családosként is jól érezhetjük magunkat Ibizán.

 

A Baleár-szigetek 570 négyzetkilométeres tagjáról hiba lenne elkönyvelnünk, hogy csak azok a turisták érezhetik jól magukat, akik a féktelen bulizásra vágynak, hiszen Ibiza egyik fele kifejezetten nyugodt.

Családi nyaralás esetén Ibiza több családbarát településsel várja a nyaralókat, a természetjárók pedig Európa legszebb szigetét fedezhetik fel, hiszen Ibiza fehér homokos tengerpartja, gyönyörű faunái, öblei és flórája miatt kiérdemelte ezt a címet, ráadásul az UNESCO is elismeri a spanyol sziget szépségét, hiszen Ibiza teljes területét a Világörökség részévé nyilvánították.

 

Ibiza.jpg

Ibiza, Európa buliszigete

 

Ibiza északi részén finom-homokos tengerpart, kristálytiszta tenger, keleten a Cala Sant Vicent kicsi, nyugis partszakasz garantálja a nyugodt pihenést. Ibiza a vízi sportok szerelmeseinek is ideális választás, hiszen főleg a szörfözésnek kedvez az időjárás, de a búvárkodás és a katamaránozás is ajánlott. Ha szeretnénk felfedezni a szigetet, akkor az autóbérlés vagy a hajókirándulás a legjobb megoldás ehhez.

Habár Ibiza sem szenved hiányt a kulturális örökségekből, mégsem kell napokat szánunk a városlátogatásra. Nézzük meg a várat, katedrális, a középkori hangulatú házakat, járjuk be a szűk utcákat és az óvárost! Ha hajókirándulás mellett döntünk, akkor látogassunk át Fromentera szigetére, amit Európa egyik legmesésebb területének tartanak.

Amennyiben egyedül érkezünk Ibizára, akkor sem fogjuk magányosnak érezni magunkat, a baráti társaságok, fiatalok, bulizni érkezők pedig bőven válogathatnak a szórakozóhelyek, éttermek között.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!