""

 

A Föld második legnépesebb országa 7517 kilométer hosszú tengerparttal büszkélkedhet.

 

Nem lesz okunk a panaszra, ha India felé vesszük az utunkat, hiszen a világ hetedik legnagyobb országában tenger, napsütés, meleg várja a nyaralni érkező turistákat. Az ázsiai országnak összesen 7517 kilométer hosszú a tengerpartja.

Indiát délről az Indiai-óceán, nyugatról az Arab-tenger, északról pedig a Bengáli-öböl határolja. India szomszédságába olyan tájak találhatók, mint KínaNepálMianmar, a Maldív-szigetekSrí Lanka, vagy Indonézia.

Még mielőtt megkezdenénk az indiai nyaralás aktív részét, muszáj utánajárnunk, hogy mik a legfontosabb nevezetességek az országban! Ebben nagy segítséget nyújtanak az utazási irodák, de az sem rossz ötlet, ha a fakultatív programok között nézünk szét.

A nyaralás előtt az indiai kultúra sokszínűségéről sem árt megtudnunk néhány fontos dolgot! Ha például október végén, november elején indulunk Indiába, akkor ne hagyjuk ki az ötnapos Diwali ünnepséget! A Fények Ünnepe olyan Indiában, mint nálunk a Szilveszter, hiszen ez jelképezi az indiai újév kezdetét.

A Diwali ünnep keretében India otthonait, utcáit és a Gangeszt olajlámpákkal és mécsesekkel világítják ki, mert a hindu mítosz úgy tartja, hogy az emberek így próbálják megőrizni a Nap erejét, a tudat tisztaságát, a szellem fényességét az év sötét felére.

A Diwali a legismertebb hindu ünnepségsorozat, aminek a mélyebb üzenete az, hogy mindenkiben ott lobog a „Belső Fény”, ami segít, hogy legyőzzünk minden nehézséget. Ahogy a Nyugat a fizikai testet ünnepli, úgy a hinduk és más természetvallások a spirituális tartalmat, a lelket dicsőítik egy hangulatos fesztivál keretén belül.

India.jpg

A mesés Taj Mahal

A nyaralás előtt az indiai kultúra sokszínűségéről sem árt megtudnunk néhány fontos dolgot, így például azt, hogy hiába vágyunk marhahúsra, azt biztos, hogy nem fogunk kapni, mivel a tehenek olyan szent állatok, akik nyugodt szívvel járhatnak az utcákon, de akár a tengerparton is megfordulhatnak. Erre a Goa állambeli Cow Beach területén kell számítanunk.

Delhi városában a modern és a régi világ keveredik. Itt járva feltétlenül meg kell tekintenünk a Kutub Minar torony és épületegyüttest, de a Gandhi emlékmű, azaz a Ráj Ghát, a Vörös Erőd, India legnagyobb mecsete a Dzsama Maszdzsid és a Humájun császár síremlék is kihagyhatatlan látvány.

Természetes India legfőbb nevezetessége a halhatatlan szerelmet jelképező Taj Mahal, ami Agra területén található. Az indiai történelem további érdekessége a Mogul Birodalom fővárosa, Fatehpur Szíkri.

Jaipur a Rózsaszín városnegyedről (Pink City) vált világhírűvé. A város műemlékei között nagy szerepet tölt be a bazár, az ékszerpiac, Hawa Mahal és az Amber Palota.

India igazán ősi kultúráját Madurai városában ismerhetjük meg. Az „Édes hely” történelme az időszámításunk előtti VI. században kezdődött. India uralkodói a XIV. századig székeltek itt, ám a politika mellett, a művészet is nagy szerepet kapott a városban. Madurai legfőbb nevezetessége a Meenakshi templom, aminek felfedezésére egy félnapot kell szánunk. A városlátogatás programjából a Tirumala Nájak palotát se hagyjuk ki!

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!