""

A történelmi múlt elevenedik meg a modern Isztambul utcáin

 

Felhőkarcolók, modern üzletek, mecsetek, történelmi épületek sokasága várja a városlátogatás részvevőit a török metropoliszban.

A török nyaralás közkedvelt úti célja Isztambul, ahol jól megfér egymás mellett a modern építészet és a hagyományos városkép. A mecsetek városa olyan hatalmas, hogy legalább 5-7 napra kell terveznünk a városlátogatást, ha szeretnénk mindent látni.

Utazás előtt fontos, hogy tájékozódjunk a helyi közlekedésről, mert a villamosokkal könnyen eltalálhatunk a legfontosabb nevezetességekhez, míg autóbérlés esetén számolnunk kell a több kilométeres dugókkal.

 

istakes 2.jpg

Taksim térre ezzel a piros villamossal juthatunk el a híres Istakal bevásárlóutcán át

 

A városlátogatás programjából ne hagyjuk ki az 1453-ban épült Topkapi szerájt, ahol 400 éven keresztül éltek a szultánok. Ugyanezt a szerepet töltötte be az 1843 és 1856 között épült Dolmabahce palota.

A szultánok rezidenciáként szolgáló épületek megcsodálása után, a Kék mecset és a Hagia Sofia megtekintésével folytathatjuk a programunkat, ám ne feledkezünk el a kendőről, mert csak azt viselve léphetünk be a mecsetekbe!

 

istanbul-1261194_1920.jpg

A történelmi múlt elevenedik meg a modern Isztambul utcáin

 

Szakítsunk időt a 203-ban épült egykori lóversenypályára, a Hippodrom térre is, ahol három oszlopot tekinthetünk meg. Az elsőt a görögök állították az időszámításunk előtt, miután legyőzték a perzsákat. A második, Theodosios-obeliszk a Karnaki templomból származik, míg a harmadik oszlop a Konstantin-obeliszk.

Ha Isztambul igazán gyönyörű látképében szeretnénk gyönyörködni, akkor menjünk fel a Galata torony legtetejére, vagy fizessünk be egy Boszporusz hajókirándulásra, amely során még delfint is láthatunk.

A bazározás élményről Isztambulban sem kell lemondanunk. A Nagybazár háromezer üzlettel várja a turistákat, akiknek itt is kötelező alkudozni.

Ha elfáradtunk a városjárásban, akkor üljünk le a számtalan étterem, kávézó valamelyikébe, és fogyasszunk egy hamisítatlan török teát, vagy török kávét!

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!