""

 

Városlátogatás, de tengerparti nyaralás esetén is remek választás a közeli Isztria.

 

Horvátország tele van csodálatos városokkal, falvakkal, ám az egyik leginkább kedvelt horvát úti cél az összesen 90 km hosszú és 60 km széles Isztria, ahova a legegyszerűbben néhány órás autózással juthatunk el. A Belső-Isztria és tengerpart részekre felosztott félsziget területén Horvátország és Szlovénia osztozik.

Az Adriai-tenger egyik legszebb táján a turistákat elsősorban a pulai amfiteátrum, valamin a mesés Rovinj vonzza, ám az Isztria ennél több olyan tengerparti városból áll, amelyek miatt érdemes egy 3-5 napos városlátogatásra érkezni a félszigetre.

istria.jpg

Isztria, a horvát nyaralás közkedvelt üdülőterülete

A városlátogatás mellett a természetjárók sem fognak unatkozni, hiszen álomszép környezet tárul a szemük elé. Ha a városlátogatás mellett a vidék iránt is érdeklődünk, akkor érdekes, középkori falvakat is felfedezhetünk.

Ha a tengerparti nyaralás mellett szeretnénk valami igazán emlékezetes élményt, akkor látogassunk el a Motovun városkába!

Ha igazi különlegességre vágyunk, akkor a hajókirándulás is remek horvát program. Mivel sok hajósút közül választhatunk, ezért érdemes az utazási irodák fakultatív program kínálatát végigböngészni.

Az Isztria strandjai közül a legnépszerűbben Pula és környéke, Porec és Vrsar. Ha kisgyerekkel érkezünk Horvátországba, akkor az Isztrián Umag és Medulin rendelkezik homokos tengerparttal.

Amennyiben úgy döntünk, hogy autóval megyünk az Isztriára, akkor még itthon szánjunk időt a szállásfoglalásra, valamint ne feledkezzünk el az autópályadíjakról sem!

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!