""

 

Egyetlen másik országhoz sem hasonlíthatjuk az egyedülálló Izlandot.

 

Nyers természet, sarki fény, béke, csend fogad, ha Izlandra utazunk. A közbiztonság szempontjából egyik legjobb ország, egyedülálló, hiszen a világon sehol máshol nincs olyan tiszta levegő, víz, friss halétel és egészséges életmód, mint itt.

Izland azonban nem kedvez azoknak a turistáknak, akik semmittevéssel töltenék a pihésüket, hiszen az ország kifejezetten azoknak való úti cél, akik szeretnék felfedezni a természet szépségeit.

Iceland.jpg

Izland, a lélegzetelállító természet országa

Az izlandi nyaralás programjában első helyen szerepel a főváros, Reykjavík felfedezése. A városlátogatás során belekóstolhatunk a kisvárosi hangulatba, ami jól keveredik a pezsgő, modern életvitellel.

Az óváros a XVIII. századot idézi, míg a modern skandináv design minden sarkon felfedezhető. A városlátogatás során ne hagyjuk ki a XX. században épült Hallgrimskirkja templom, a Leif Erikson szobor és a Nemzeti Múzeum megtekintését.

Izland rengeteg csodás természeti képződményei közül a természetes termálfürdő, a Kék Lagúna, a Gulfoss és a Geysir gejzír, a Blue Lagoon, Mývatn Nature természetes fürdő, a Jökulsárlón gleccser kihagyhatatlan látványosság.

Amennyiben az időnkből kitlik, akkor látogassunk el az UNESCO világörökségei közé felvett Thingvellir Nemzeti Park, 930 óta létező területére, ahol Izland első Parlamentjét alapították.

A nemzeti park arról is híres, hogy itt található az egyre szélesődő Silfra-repedés, ami a búvárkodás népszerű helyszíne a 300 méteres mélységével.

Izland másik népszerű nemzeti parkja a Landmannalaugar Nemzeti Park, ahol a túrázók csodás színes hegyeket fedezhetnek fel. Ha az Arany Kör motoros szán túrára fizetünk be, akkor egyszerre láthatjuk a Gullfoss vízesést, a gejzíreket és a Þingvellir Nemzeti Parkot.

Ha romantikára vágyunk, akkor a Thorsmork-völgy vár ránk, míg a nyugati fjordok vadregényes tájat varázsolnak elénk.

Az izlandi körutazás további különleges élménye a Dettifoss-vízesés, a Mývatn-tó, a bálna les, illetve a téli időszakban a sarki fény megpillantására is lehet esélyünk.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!