""

 

Renget élmény vár minket, ha Jordániában töltjük a nyaralásunkat, emiatt jól tesszük, ha még foglalás előtt utánajárunk, hogy mi mindent kell beiktatnunk a programunkba, és természetesen nem árt, ha a fakultatív lehetőségeket is számba vesszük!

 

Ha például Amman és Aqaba között utazunk, akkor kihagyhatatlan Karak vára, de még ennél is fontosabb a híres Petra. A fővárostól 200 kilométerre található, 2000 éves nevezetesség felfedezésével akár egy egész napot eltölthetünk, hiszen a romváros, ami az arabvilág kereskedelmi útvonalának egy nagyon jelentős pontja volt, rengeteg élményt tartogat.

Ha már Jordánia fővárosa közelében járunk, akkor Petra után Ammant sem hagyhatjuk ki. Amennyiben már nyaraltunk arab városban, akkor meglepve tapasztalhatjuk, hogy a szép fekvésű Amman sokkal kellemesebb hangulatú hely, mint a legtöbb arab város. A fővárosban a királyi autómúzeumot, a Citadellát és a mecseteket érdemes megtekinteni.

Petra.jpg

Petra elveszett városa Jordániában

Jordániában akkor sem fogunk csalódni, ha strandolásra vágyunk, hiszen vár minket a Holt-tenger és a Vörös-tenger. A Holt-tenger mellett akár egy fél napot is eltölthetünk, de ehhez jó ötlet az Amman Beach-et választanunk, valamint ne hagyjuk ki a Nebo-hegy és a Madaba-i templomok megtekintését se!

Természetesen a nyaralásból nem maradhat ki a szuvenír vásárolgatás sem. Ehhez Aqaba nyúlt ideális helyet, hiszen nagyon sok boltban válogathatunk a termékek közül. Jól tesszük, ha a mellékutcákba is betérünk, mert ott alacsonyabbak az árak.

Ahogy az arab országok esetében megszokhattuk, úgy itt se lepődjünk meg, ha a barátságos helyiek közük néhány árus, főleg a bazárban, megpróbálkozik néhány magyar szó kiejtésével. Amennyiben alkoholt szeretnénk venni, akkor készüljünk fel, hogy sokáig kell keresgélnünk, mert Jordánia is iszlám ország.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!