""

Tenerife és Gran Canaria a legkedveltebb sziget a turisták körében.

 

Kanári-szigetek Spanyolország legdélebben található, autonóm közössége, mely hét nagyobb és néhány kisebb szigetből áll. A turizmus szempontjából két tartományra oszthatjuk fel a Kanári-szigeteket.

Las Palmas tartományhoz tartózik Lanzarote, Gran Canaria, Fuerteventura. Santa Cruz de Tenerife tartományhoz Tenerife, La Palma, Gomera és Hierro tartozik. A nyaralás szempontjából viszont Gran Canaria és Tenerife a legnépszerűbb.

Az örök tavasz világának is nevezett Kanári-szigetek rengeteg programmal várja a turistákat, emiatt jól tesszük, ha körbenézünk az utazási irodák fakultatív program ajánlatai között!

Ha Tenerife mellett döntünk, akkor a Teide Nemzeti ParkGüímar piramisai, a mesés Masca település, Garachico, Playa de las Americas és Los Cristianos ér meg egy kirándulást.

Gran Canariaesetében elterjedt nézett az, hogy a tömegturizmusra rendelkezett be. A homokos tengerpart, színvonalas szállodák mellett azonban több szépséget tartogat számunkra az üdülőparadicsom.

Gran Canariafőleg a természet adta szépségeivel, műemlékeivel kápráztatja el a nyaraló külföldieket. A üdülőparadicsom azoknak sem fog csalódást okozni, akik a szórakozás, vásárlás lehetőségét keresik a strandolás, vízi sportok mellet.

 

Canary Islands.jpg

Kanári-szigetek, az örök tavasz világa

 

Városlátogatás szempontjából Las Palmas ér meg egy utat, mert igazán gazdag a kulturális élete. Ezt az óváros, Vegueta felfedezésével ismerhetjük meg a legjobban, ugyanis itt található a legtöbb kulturális nevezetesség.

Ha inkább nyugodtabb tájra vágyunk, akkor San Agustin sziklás vidéke megadja a békét, csendet. Itt húzódik a híres Las Flores sétány a homokos tengerpart közelében. A sétány mellett éttermek, üzletek várják a turistákat.

Playa del Ingles Gran Canaria legnagyobb üdülőközpontja. A népszerűsége nem véletlen, hiszen homokos tengerpart, sekély tenger, mesés dűnék között pihenhetnek, szórakozhatnak, vagy sportolhatnak a nyaralók, akik a színvonalas szállodák szolgáltatásait is élvezhetik.

Gran Canaria legrégibb üdülőhelye Maspalomas. A dél-nyugaton található Puerto Rico a vízi sportok és a sporthorgászat szerelmeseinek kínál lehetőséget a hobbijuk űzésére. Puerto de Mogan a Kanári-szigetek Velencéje, ezért a romantika szerelmesei biztos, hogy nem csalódnak a csatornákkal, hidakkal tarkított utcákban, kikötőben.

A Kanári-szigetek minden turista számára ideális úti cél, hiszen bőven akad lehetőség az aktív, passzív nyaralás, városlátogatás szervezésére, az éjszakai élet kihasználására, a természetjárásra, romantikázásra, de akkor sem kell lemondanunk az utazásról, ha gyermekkel indulunk útnak.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!