""

Gyönyörű tájakon, életvidám helyiek között nyaralhatunk.

 

Kenya tökéletes választás, ha nyugodt, pihentető nyaralás szerepel a vágyaink között, mert az afrikai országban csodás óceán, tengerpart, és a szegénység ellenére is életvidám emberek várják a turistákat.

Ha aktív pihenéssel töltjük a kenyai nyaralás napjait, akkor a nagyjából 700 négyzetkilométeres főváros, Nairobi fogadhat minket. A városlátogatás kiindulópontja lehet a mindössze 5 négyzetkilométeres belváros, ahol a legfontosabb állami, kereskedelmi intézmények, a Kenyatta mauzóleum, a parlament, az elnöki hivatal és számos követség épülete kapott helyet.

kenya-168880_1920.jpg

Kenya, a végtelen partok országa

Ugyancsak a belvárosba kell mennünk, ha vásárolni szeretnénk. A bevásárlóközpontok és szupermarketek ugyanolyan termékkínálattal vár, mintha Európa valamelyik üzletébe tértünk volna be. Ha a fővárosba tervezzük a szállás foglalást, akkor a szállodák, diákszállók, luxushotelek széles köréből válogathatunk.

A természetjárást Nyugat-Kenya központjában, az ország harmadik legnépesebb városában ejthetjük meg. Kisumu Viktória tó partján épült. Itt elsősorban a Masai Mara Rezervátum és a Viktória tó a legfontosabb látnivaló.

A keleti óceánpart legfontosabb városa Mombasa, ahol sokkal több történelmi emléket találtunk, mint Nairobi területén, hiszen az időszámításunk előtt is éltek itt őslakosok. A nevezetességek közül a Jézus-erőd, piac, óváros, az iszlám mecset, a hindu szentély és a keresztény templom a legérdekesebb.

A városba azonban nem csak a múlt miatt érdemes elutazni, hanem azért is, mert itt a legszebb az óceán. Az érintetlen korallzátonyok mellett fehér homokos tengerpart húzódik, és luxus szállodák emelkednek az ég felé. Mombasa leghíresebb turistaközpontja a pezsgő életről híres Diani Beachen, és a nyugodt légkörről ismert Tiwi Beach, Nyali Beach, illetve a Bamburi Beach.

A kenyai nyaralás programjába érdemes felvenni a szafari kirándulást is, de a Mamba Village krokodilfarm, a Gede romváros, és az olyan Nemzeti parkok, mint a Tsavo Nemzeti ParkKimama vadrezervátum, az Amboseli Nemzeti Park is megér egy utat.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!