""

Kína

 

Ha meghalljuk Kína nevét, akkor először a nagyvárosok jutnak az eszünkbe, és nem az, hogy az ország a trópusi nyaralás egyik legideálisabb úti célja, pedig Kínában is pihenhetünk az óceán mellett, a homokos tengerparton, ha Hainan sziget területére utazunk. A szigeten luxusszállodák, villák, golfpályák várják a turistákat, a fővárosról pedig senki sem titkolja, hogy Haikou lenne a helyi Hawaii.

A városlátogatás ideális kínai városa természetesen Peking, ahol a Tiltott Város, a Nyári Palota és a Tienamnen tér az elsőszámú látványosság, de, ha erre járunk, akkor az Ég Temploma, a Lámatemplom, a Kínai Nagy Fal és a Ming sírok megtekintését se hagyjuk ki.

Ha Sanghai felé vesszük az utunkat, akkor a Puxi városrész, Qiuxia Pu, Guyi park, a Tang és a Long dinasztiák pagodái megtekintése ajánlott, míg Hong Kong esetében a kikötő, a Sárkány Hajó Fesztivál és az Óceán Park nyújt felejthetetlen élményt.

china-1247764_1920.jpg

Xian  város 

A történelemi túra szempontjából Xian várja a turistákat. Itt nézhetjük meg az agyagkatona szoborcsoportot, de a régi városfal és a muzulmán negyed mellett se sétáljunk el. A kultúrák keveredéséről híres Macao területén a Szent Pál székesegyház tekinthető meg, melynek érdekessége, hogy olaszok tervezték, japánok építették, de portugálok használták.

Még mielőtt Kínába utaznánk, muszáj tájékozódnunk, hiszen egy olyan hatalmas országról van szó, ahol az éghajlat, fejlettség és a természet sincs azonos szinten. Ha tengerparti nyaralás miatt utazunk Kínába, akkor az ország keleti és déli területei közül válogassunk!

A fejlettség tekintetében fel kell készülnünk arra, hogy a higiéniai és az élelmiszerek is idegennek tűnhetnek az európai ember számára. Az utazásnál azt is figyelembe kell vennünk, hogy bár a belföldi turizmus fejlődik, mégis előfordul, hogy az ország némelyik területére a hatóság korlátozza a külföldiek belépését. Ilyen hely például Tibet és Szecsuan tartomány.

Annak érdekében, hogy a kínai nyaralás zökkenőmentes legyen, mindenképpen kérjünk tájékoztatást az utazási irodák munkatársaitól!

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!