""

 

A több, mint 50 kilométer hosszú Koh Samui, a thai nyaralás egyik közkedvelt úticélja, ahol a homokos tengerpart és szikrázó kék tenger mellett, vízesések, rusztikus nádtetős bungalók és más érdekességek várják a turistákat.

 

Koh Samui központja a repülőtér mellett néhány percre található Chaweng Beach, ahol szállodák, szórakozóhelyek, éttermek, üzletek sokasága mellett, a sziget legszebb partszakasza kényezteti a nyaralókat.

 

A thai sziget bejárásához az autóbérlés, robogóbérlés a legjobb választás. A kirándulás során nézzük meg a Na Muang és a Na Muang 2 vízeséseket, de ne hagyjuk ki a Magic Garden mesés szobrait se.

A templomok közül a Bang Kao falu mellett találhatjuk meg a híres Wat Laem Swaot és a nagy tiszteletben álló, Sirivijaya stílusú, régi sztúpát. A Nagy Buddha templom Koh Samui északi csücskében, egy kicsi sziklás szigeten fedezhető fel.

Ban Phangka közelében a Wan Hin Lat meditációs templom található, míg a Luang Phaw Daeng, két évtizede halott szerzetes mumifikált teste a Wat Khunaram templomban tekinthető meg.

 

 

 

Koh Samui, a gyönyörű vízesések otthona, ahol akár egy napos túrával körbejárhatjuk ezt a mesés thai szigetet.

 

A Koh Samui kirándulást folytathatjuk az Ang Thong Nemzeti Park meglátogatásával. A nagyjából 40 szigetből álló területen fehérhomokos tengerpart, lagúnák, mézkőszirtek kápráztatnak el. A természeti szépségek sora ennyivel nem ér véget, mert a Lamai Beach végén található a Grandfather és a Grandmother Rock, a termékenység szimbólumai.

 

A thai szigeten tett nyaralás programjából nem hagyhatjuk ki a Monkey Centre felkeresését, ha gyerekkel érkezünk. A kókuszdió ültetvényesek itt évek óta betanított makákókkal szedetik le a termést. Ezt nézhetjük meg mi is.

Koh Samui legnépszerűbb szórakozása a bivalyviadal, amit Koh Samui települései felváltva rendeznek meg. Na Thon, Na Muang, Hua Thanon, Chaweng, Mae Nam, és Bophut rusztikus kűzdőterein csapnak össze az állatok, akik csak ritkán sérülnek meg.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!