""

 

Milyen látnivalókért éri meg megszakítanunk a strandolást?

 

A görög szigetek közül Kréta az egyik legközkedveltebb a turisták körében, ami nem csoda, hiszen a legnagyobb görög szigeten alig esik az eső, egy évben 300 napon keresztül élvezhető a napsütés a homokos tengerpartokon, ráadásul a tengeren áthajózva Santorini is felfedezhető.

Kréta ideális úticél, ha szeretnénk élvezni a nyugalmat, a kellemes éjszakai életet, de akkor is kiváló választás, ha szívesen felfedeznénk az ókor óta létező sziget szépségeit. Amennyiben kirándulást tervezünk, akkor fel kell készülnünk arra, hogy nagy távokat kell bejárnunk, mert a nevezetességek nem sorakoznak fel egymás mellett.

shutterstock_31311751.jpg

Milyen látnivalókért éri meg megszakítanunk a strandolást?

Kréta strandjai különbözők. Vannak homokos, de kavicsos partszakaszok is, ahogy akad olyan terület, amelyen lépten-nyomon turistába botlunk, de némi keresgélés után találhatunk olyan partszakaszt, ahol kevesebben vannak.

Ha úgy döntünk, hogy Krétán nyaralunk, akkor érdemes időt szakítanunk a fővárosa Heraklionra, a régészeti múzeumra, az erődre és a kikötőre. 18 kilométerre a fővárostól található Gouves. A tradicionális kisvárosban garantáltan nyugalom várja a pihenésre vágyó turistákat.

Kréta fővárosától 13 kilométerre egy másik üdülőtelep, Kokkini Hani várja azokat, akik a sziget legszebb homokos strandján szeretnének pihenni, és szívesen belevetnék magukat az éjszakai életbe.

A festészet iránt rajongó turistában Fodele várja. Állítólag a faluban született El Greco. Néhány helyi azt vallja, hogy a festő rokona. A fővárostól 29 kilométerre található Hersonissos, ahol sziklás, homokos, kavicsos strandokat, éttermeket, bárokat, kávézókat, üzleteket fedezhetünk fel.

Krétán megtekinthetjük a Knossos palotát, a Samaria-szurdokot, amely Európa egyik legnagyobb és legmélyebb szurdoka, de ne hagyjuk ki Kelet-Kréta központját, Agios Nikolaost, Chaniat, Rethymnot, a Vai tengerpartot, Sitia területét, a középkori hangulatot árasztó Hania táját, és a Lassithi fennsíkot se!

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!