""

 

Ernest Hemingway nyomdokaiba léphetünk, ha elutazunk Kuba varázslatos vidékére, ahol az egyre modernebb élet jelzi, hogy az ország célul tűzte ki maga elé, hogy felírja magát a luxus országok listájára.

 

Kuba fővárosa, Havanna a városlátogatás és a bulizás legjobb színtere, hiszen a szórakozni vágyó turisták mozik, színházak, éjszakai lokálok közül választhatják ki a nekik legjobban tetszőt.

A vízi sportok és a strandolás miatt Kubába érkező turisták nem fognak csalódni Kuba gyönyörű partszakaszaiban, amelyek közül a mesterségesen kialakított, rendkívül tiszta, üdülőváros, Varadero tengerpartja a legnépszerűbb.

 

A luxus országok közé felemelkedő Kuba ötcsillagos szállodákkal, történelmi nevezetességekkel, számos üzlettel, csodás tengerrel, és szórakozási lehetőséggel szórakoztatja a turistákat.

 

A városlátogatás során mindenképpen fel kell keresnünk a világörökség részének nyilvánított óvárost, és az ott található erődöt. A Fuerza Real a Hadtörténeti Múzeumnak ad otthont. Havanna másik fontos harcászati emlékhelye a La Plaza de Armast, azaz a Fegyverek Tere, aminek a környékén csodás palotákat tekinthetünk meg. Ezek közül a legfontosabb a Palacio de los Capitales Generales.

Ha a Nemzeti Kapitólium látványáról a washingtoni jut az eszünkbe, akkor az nem véletlen, hiszen annak a pontos másáról van szó. Havannában járva a régi olasz barokk stílusban épült Catedral de san Cristóbal is megér egy kirándulást. A templom Kolombusz síremlékét őrzi.

Ernest Hemingway rajongóként nagyon sok kegyhelyet találhatunk Kuba fővárosában. Ezek közül az író kedvenc éttermét a La Bodeguita del Medio nevű bárt ne hagyjuk ki! Ha kíváncsiak vagyunk, hogy hogyan készül a kubai szivar, akkor a Fábrica de Tabacosban ezt megtudhatjuk.

A kubai nyaralás során érdemes felkeresni Santiago de Cuba városát, avagy a forradalom bölcsőjét. A történelem és gerillaharcok iránt érdeklődőknek, a híres forradalmárok nyughelyeként szolgáló, Santa Ifigenia temető nyújt betekintést a múltba. Trinidad neve is akkor csenghet ismerősen, ha ismerjük Kuba történelmét, hiszen a 18. században ez a hely volt a csempészek kedvenc rejtekhelye.

 

Tájékoztató jellegű információ a beutazáshoz (változhat, legfrissebb információkért kattintson ide: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?kuba vagy vegye fel a kapcsolatot a Konzuli Szolgálattal) :

Belépés csak magánútlevélel lehetséges, melynek a beutazástól számított még hat hónapig érvényesnek kell lennie. Emellett a vízum beszerzése is szükséges. 

Kuba budapesti nagykövetségének tájékoztatása szerint mindazon utazóknak, akik az Egyesült Államokból, vagy az USA érintésével érkeznek a szigetországba, a turista célú belépésre jogosító ún. turistakártyát az USA-ban működő utazási irodákban kell beszerezniük. A budapesti kubai nagykövetség a továbbiakban már nem állít ki turistakártyát azoknak a magyar állampolgároknak, akik az Egyesült Államokból szándékoznak Kubába beutazni.

 

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!