""

A török nyaralás legjobb úti célja, ha eltávolodnánk a világ zajától.

 

A török nyaralás alkalmával mindenképpen sétáljunk le a kikötőhöz, ahol nemcsak a gyönyörű tenger, hanem az óceánjáró hajók és jachtok is megtekinthetők.

A családi nyaralás esetén is ajánlott Kusadasi központjában megmaradt mecseteket nézhetünk meg, de nem ez a sziget legfőbb nevezetessége, hiszen az az Epheszosz, amit a természeti szépségekben, történelmi és kulturális élményekben gazdag Aydin városban fedezhetünk fel. Ha szeretnénk teljesen magunk mögött hagyni a világ zaját, akkor keressük fel a Dilek félsziget területén található Kalamaki Nemzeti Park nyugodt vidékét.

 

 pamukkale.jpg                  ephesos.jpg

Ha Kusadasin nyaralnak, mindenképp létogassák meg Pamukkale és Ephesos városát is

 

A történelmi és kulturális látnivalókon túl, Kusadasi számos bolttal, szórakozóhellyel, piaccal várja a turistákat. A tengerpart és a vízi sportok mellett a Hamam, a török fürdő kipróbálása is ajánlott. A Kaleici Kusadasi óvárosában található.

A nyaralás során érdemes befizetni egy hajókirándulás programjára. Az Égei-tenger habjait hasító hajókon lehetőség van úszásra, evésre, ivásra. Ha jobban kedveljük a szárazföldet, akkor az ókori város, Ephesus megtekintését ne hagyjuk ki. Ephesus Róma mellett a második legnagyobb város volt.

Az ókori város közelében található Sirince, a hegyi falu, ahol hangulatos szűk utcácskákban sétálhatunk, és nézelődhetünk a helyi nők kézzel készített termékei, például hímzett terítők, szappanok, választékában.

Nem messze Ephesus romjaitól áll Szűz Mária feltételezett háza, amiben Mária szobor, oltár, konyha látható, illetve a Szűz Kútja, aminek a vize állítólag csodát tesz.

A családi nyaralás tökéletes programja lehet a vízi vidámpark, ahol a legkisebbektől a legnagyobbig, mindenki megtalálja a maga szórakozását. Az Adaland aquapark, ahol delfinekkel is úszhatunk, szerepel a világ 10 legnagyobb aquaparkja között.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!