""

25 kilométer hosszú tengerpart és számos látnivaló várja a turistákat a városban.

 

A ciprusi nyaralás egyik közkedvelt úti célja Larnaca, ahol minden turista igényt kielégíthetünk. Egyrészről pihenhetünk, hiszen a tengerpart 25 kilométer hosszú, a tenger pedig tökéletesen alkalmas mindenféle vízi sport űzésére.

Ha gasztronómiai élményekre vágyunk, akkor éhezni sem fogunk, mert Larnaca utcáin rengeteg éttermet, kávézót, nemzetközi étteremláncot találhatunk, és a helyi specialitásokat is megkóstolhatjuk.

Larnaca akkor is jó választás, ha a kulturális éhségünket csillapítanánk nyaralás közben. Ha a ciprusi városba tervezzük az utazásunkat, akkor mindenképpen nézzünk utána még itthon, hogy melyek a legfőbb látványosságok és az utazási irodák milyen programokat ajánlanak, mert Larnaca számtalan történelmi emlékkel büszkélkedhet.

Ha úgy döntünk, hogy a tengerparti nyaralás nem lehet teljes városlátogatás nélkül, akkor húzzunk sportcipőt, vagy béreljünk autót, és vágjunk neki az útnak, amit kezdjünk a legfontosabb régészeti lelőhellyel!

Larnaca,cyprus-1.jpg

Larnaca, Ciprus történelmileg gazdag városa

Kítion területén rengeteg ókori emléket találtak a régészek. A leletek között találhatók például ékszerek, használati tárgyak, ciklopi falak, borbögrék. Ezeket múzeumokban nézhetjük meg, úgyhogy Kítion után látogassunk el a Larnacai Körzeti Régészeti Múzeumba és a Pierides Alapítvány Régészeti Múzeumba!

A történelmi kalandozás után, Larnaca kikötőjében pihenhetünk. Beülve valamelyik taverna napernyője alá, elnézegethetjük a hajókat, míg várunk a rendelésünkre. Ha jóllaktunk, akkor folytathatjuk a kirándulást a Finikoúdes híres pálmafákkal szegélyezett sétányán, ami elvezet Larnaca óvárosába.

Larnaca felfedezéséből nem maradhat ki Djámi Kebír, az 1625-ben épített tengerparti erőd, amiben a Larnacai Középkori Múzeum tekinthető meg. Ha templomokat, mecseteket fedeznénk fel, akkor a Hala Sultan Tekke mecsetSzent Lázár templom és az Ayía Phaneroméni templom a legjobb választás.

A természet szépségeit a Larnaca Természettudományi Múzeum parkja mutatja be, míg a Hala Sultan Tekke mecset melletti sóstónál flamingókat csodálhatunk meg.

Ha ciprusi nyaralás szerepel a terveink között, akkor érdemes Larnaca felé vennünk az irányt, hiszen a repülőgép is a város közelében száll le, úgyhogy nem kell messzire mennünk, ha a szállás foglalás a városba szól.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!