""

 

Nagyjából 8 kilométer hosszú, homokos tengerpart, állatkert, vidámpark és ingyenes koncertek várják a turistákat Olaszország gyönyörű városában.

 

Egy néhány napos római városlátogatás remek program akkor, ha nem akarjuk csak napozással és vízi sportokkal tölteni a nyaralásunkat, ám abban az esetben, ha inkább pihenésre vágyunk az olasz nyaralás során, akkor érdemes Lignano felé vennünk az irányt!

Az olasz üdülőparadicsom nem véletlenül népszerű a turisták körében, hiszen a több, mint 8 kilométer hosszú, 100 méter széles homokos tengerpart garantálja, hogy mindenki kényelmesen elférjen.

A szépséges Lignano családi nyaralás esetén is ideális választás, mert a felnőttek és a gyerekek is megtalálhatják a nekik tetsző programokat. A gyerekekkel elmehetünk például Olaszország legelső aquaparkjába. Az Aquasplash számos vízi játékkal, hullámfürdővel, szörfdeszkával, kalózhajóval, csúszdákkal és más szórakozási lehetőségekkel várja a látogatókat.

 

Ugyancsak a gyerekek szórakozását garantálja a légvárak birodalma, Gommosi, valamint a hatalmas vidámpark, a Lunapark Strabilia, ahol hatvannál is több játék, hinta garantálja a szórakozást. A Parco Junior a legkisebb gyerekeket varázsolja el a csodás körhintákkal, mászókákkal, autós játékokkal.

Lignano legrégibb kikötője a Porto Vecchio sokat változott az évek alatt. A mára modern kikötővé avanzsált Port Vecchio amellett, hogy jachtoknak és halászhajóknak ad otthont, az egyik legfontosabb nevezetességé nőtte ki magát.

Ha az olasz nyaralás során szeretnénk megismerni a helyi élővilágot, akkor Gulliverlandia vár ránk. Itt fókákat, cápákat tekinthetünk meg, de megismerhetjük a dinoszauruszok és a maják korát is. Ha pedig felmegyünk a Panoráma torony tetejére, akkor lélegzetelállító látkép tárul a szemünk elé.

A természet szépségeit mutatja be a Lagúna is, melynek egyedülálló ökoszisztémája Lignano egyik legfőbb nevezetessége. Az elképesztő növény és állatvilág mellett itt található egy ősi halászfalu romja is. Amennyiben nem volt elég az élővilágból, akkor szakítsunk időt az állatkertre is! Parco Zoo Punta Verde gyönyörű növényekkel és egzotikus állatokkal várja a látogatókat.

Ha elég volt a kirándulásból, és inkább a tengerparton sportolnánk, akkor napközben a Parti aréna aranyló homokja és elkerített része vár ránk, ám este ugyanez a terület már az ingyenesen parti koncerteké.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!