""

 

Nem bánjuk meg, ha Portugália fővárosát választjuk a városlátogatás célpontjává.

 

Portugália minden turista igényt kielégít, hiszen az is megtalálja a helyét, aki csak homokos tengerpart, álomszép természet, kiváló ételek, szállodák után vágyakozik, de az is, aki városlátogatás miatt utazna az országba.

Amennyiben csak néhány napot fordíthatunk az utazásra, vagy kifejezetten azt tervezzük, hogy az idei nyaralás városlátogatásról szóljon, de messzire sem mennénk, akkor az egyik legjobb döntés, amit hozhatunk az, hogy Lisszabon irányába vesszük az utunkat.

Portugália fővárosa a Tejo folyó öblében található. A város 1255 óta Portugália fővárosa. Egykor a város szívének számító Szent György vár állt a hét domb egyikén. Eköré épült az Alfama. A szűk utcás városnegyed az 1147-ig tartó arab hódoltság emlékét őrzi.

 

Lisszabon, az aktív turisták paradicsoma

Lisszabon tökéletes példája annak, ahogy a jelen és a múlt összekapcsolódik. A város keleti része a XXI. század stílusában újult meg, de ez nem jelenti azt, hogy nincs olyan történelmi épület, ami a város múltját idézi.

Lisszabonban a Belém Torony és a Jeromos kolostor megér egy kirándulást, hiszen mind a két épület a világörökség része, de ezeken kívül a kovácsoltvas erkélyek, a házak homlokzatán és falain látható csempeképek, csodás kilátók, gazdag gyűjteménnyel megáldott múzeumok is kielégítik a kultúra iránti szenvedélyünket.

A király egykori székhelyeként funkcionáló Szent György vár több okból is érdekes látvány, hiszen egyrészről Lisszabon építészeti stílusát jelképezi, másrészről, ha felmegyünk a toronyba, akkor lenyűgöző látképben lesz részünk.

Kirándulásunk során ejtsük útba a halpiacot és a kikötőt. Cascarisban számítsunk rá, hogy itt a gazdag nyugdíjasok élnek, tehát az árak elég borsosak. Ha múzeumba vágyunk, akkor a Hintómúzeum gazdag gyűjteménye vár minket. A legrégibb hintó 1581-ben készült, II. Erzsébet királynő számára.

Lisszabon nem a csend városa, hiszen az utcát koptatva fado zene kíséri lépteink zaját. A vágyódásról és szomorúságról szóló, guitarra, és akusztikus gitárral kísért muzsikát a mellékutcákban, kis vendéglőkben hallgathatjuk meg.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!