""

Párizs és Róma mellett, London is kötelező úti cél a világutazók számára.

 

Egy fapados repülőjegy foglalás elég ahhoz, hogy néhány órán belül Londonban legyünk, ahol nyüzsgő, pörgő, elegáns és bohém élet vár ránk, és egy emlékezetes városlátogatás, hiszen Anglia fővárosa ugyanolyan kötelező úti cél, mint Párizs, Róma, Isztambul vagy éppen Bécs.

London még akkor sem hagyja unatkozni a turistát, ha valaki már nem először jár a városban, mert mindig találhatunk valami újat, hiszen a modern épületek is úgy belesimulnak a történelmi képbe, mintha évszázadok óta ott állnának. A sokszínűség a lakosság tekintetében is felfedezhető.

thames-541456_1920.jpg

London, a multikulturális város

Mivel a város történelme messzire nyúlik vissza, emiatt a városnézés programját jobb előre megtervezni, hogy minden fontos épületre, múzeumra legyen időnk, de ne legyen rohanás az utazás, hiszen Londonban az atmoszférát is magunkévá kell tennünk.

A londoni nyaralás programjában a leggyakrabban a város jelképének számító Tower híd, a Tower of London, a 135 méter magas óriáskerék, a London Eye, a Parlament, a Big Ben, a Westminster Apátság, a British Museum, a Buckhingam Palota, a Tate Britain és a Tate Modern szerepel.

Ha további múzeum látogatást tervezünk, akkor a természettudományi és néprajzi múzeumnak számító Horniman Museum kiállítását nézhetjük meg. Londonban járva a Postman's Park, a St. Botolph's Aldersgate, azaz London legnagyobb ligetét se hagyjuk ki.

Filmrajongóként a Gainsborough Studios és az Alfred Hitchcock-emlékmű megtekintése ajánlott.

A Tower felkeresésekor sétáljunk át a Tower hídon, mert ott található a St. Katharine's Dock. A Haydern Park és a Regents Park rózsakertjei miatt, a Battersea Park mellőzöttnek érezheti magát, pedig csak át kell vágni az elegáns Chelsea negyeden, majd végig kell sétálni a szépséges Albert hídon, hogy megérkezzünk a ligetbe, ahol a Békepagoda és a Buddha-emlékmű a legnagyobb attrakció.

A londoni városlátogatás tökéletes lezárása a Lincoln's Inn Fields és az Eltham Palace lehet.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!