""

Spanyolország mediterrán fővárosa legendás a szórakozóhelyeiről, a múzeumairól, parkjairól.

 

A mediterrán nyaralás legjobb választása, ha a világ egyik legtisztább fővárosába utazunk el, mert Madrid nem csak a spanyol városlátogatás ideális úti célja, hanem a felhőtlen szórakozásé is.

Spanyolország fővárosa komoly hírnévre tett szert a pezsgő éjszakai életével. A Malasana negyed, azon belül is a Plaza del Dos de Mayo területén számos szórakozóhely és bár várja, hogy kiválasszuk a nekünk leginkább tetszőt. A múzeum kínálat skálája is széles, illetve Madridból könnyen átutazhatunk egy-egy középkori városban.

 

Madrid 2.jpg

Madrid, a világ egyik legszebb városa

 

Habár az Unió egyik legnagyobb fővárosának számít Madrid, mégis az itt élő emberek kedvesek, a parkok pedig tiszták és gyönyörűek, nem véletlen, hogy Madrid a világ egyik legélhetőbb fővárosa.

Amennyiben Madridba utazunk, akkor feltétlenül meg kell tekintenünk Európa legnagyobb zárt terét. A Plaza Mayor 1614 óta létezik. A történelemben itt tartották a népünnepélyeket és a bikaviadalokat.

A kihagyhatatlan látnivalók közé tartózik a Carmelitas Descalzas kolostor és múzeum, a Plaza de la Villa, ahol a polgármesteri hivatal gyönyörű palotája és egy XIII. századi lakótorony áll. A Parque del Retiro sétányain VII-XIII. századi szobrok tekinthetők meg, illetve a parkban található egy csónakázó tó, műbarlang, konferenciaközpont is.

Madrid kulturális központja a Plaza Colon, aminek a közelében található a Biblioteca Nacional, a Museo de Arqueología, Barclays Bank toronyháza, amiben a Panoptikum tekinthető meg. Spanyolország fővárosában található a világ egyik legnagyobb szépművészeti múzeuma is, a Museo del Prado.

A foci szurkolókat a Bernabeu stadion, azaz a Real Madrid birodalma várja. Ha labdarúgás helyett inkább viadalokra vagyunk kíváncsiak, akkor a Plaza de Toros Monumental de las Ventas arénájában a helyünk. A madridi nyaralás fáradalmait kipihenhetjük a Real Jardin Botanico területén.

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!