""

Magyarország nem büszkélkedhet tengerrel, de a városlátogatás, családi vakáció, természetjárás itthon is megvalósítható terv.

 

Ha a pénztárcánk megengedi, akkor szeretjük külföldön tölteni a nyaralásunkat, amivel kapcsolatban elsősorban Horvátország, Bulgária, Törökország, Olaszország, Görögország, Spanyolország, Tunézia vagy Egyiptom jut eszünkbe.

A belföldi nyaralás azonban nem elvetendő ötlet, hiszen lehet, hogy nincs homokos tengerpart, de vannak vadregényes tájak, műemlékekkel gazdagított városok, kulturális fesztiválok, és persze a magyar tenger, a Balaton. Ha nem tehetjük meg, hogy külföldre utazzunk, akkor se maradjunk a lakásban, hanem nézzünk szét a magyar nyaralási kínálatok között!

Városlátogatás szempontjából például Budapest tökéletes választás, hiszen három-öt nap alatt megnézhetjük a fontosabb nevezetességeket, ellátogathatunk a múzeumokba, élvezhetjük az éjszakai életet. Amennyiben más történelmi várost fedeznénk fel, akkor például EgerPécsSopronVeszprém is tökéletes választás a városlátogatáshoz.

A természetjárókat többek között a meseszép MátraBakonyBükkPilisMecsek várja. Ha túrázni szeretnénk, akkor a túraútvonalak, tanösvények között válogassunk! Ha kirándulás helyett bulizni támad kedvünk, akkor egész nyáron várnak minket a fesztiválok, így például a Sziget, a Volt, vagy a Balaton Sound. Ha zene helyett az irodalom vonz minket, akkor olyan kulturális fesztiválon vehetünk részt, mint a Művészetek Völgye, vagy a Gárdonyi Géza irodalmi fesztivál.

lake-balaton-1608516_1920.jpg

A vízi sportok és hajókirándulások szerelmesei számára a BalatonVelencei-tó vagy például a Fertő-tó lehet a legjobb választás. Ha csak pihennénk, akkor a vidéki szállások, és vidéki vendégszeretet garantálja a csendes, harmonikus kikapcsolódást.

Magyarország gyógyfürdő és wellness szempontjából is ideális választás. Az egész éves munkában elfáradt testünk, lelkünk és szellemünk szinte újjászülethet például BükfürdőHajdúszoboszlóHódmezővásárhelyGyulaDebrecen termálfürdőiben.

Családi nyaralás esetén sem kell sokáig keresnünk a családbarát szállások között, hiszen napjainkban alapkövetelmény, hogy a legkisebbektől, a legnagyobbakig, mindenki jól érezze magát.

Ha gyerekkel vágunk neki az országnak, akkor érdemes szétnéznünk a családi program kínálatok között! A belföldi nyaralás úti céljai közé felvehetjük még a borvidékeket, az állatkerteket és az aquaparkokat is!

Kérdése van? Felhívjuk és segítünk!